Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεγάλες ζημιές στο κόστος καυσίμων για την Cathay Pacific λόγω πετρελαίου
Μεγάλη πτώση και στα έσοδα

Μεγάλες ζημιές στο κόστος καυσίμων για την Cathay Pacific λόγω πετρελαίου

Στο 1 δισ. δολ. ενδέχεται να φτάσουν οι ζημίες της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific, λόγω κακών υπολογισμών όσον αφορά το κόστος των καυσίμων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Οι προβλεπόμενες ζημίες […]

Στο 1 δισ. δολ. ενδέχεται να φτάσουν οι ζημίες της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific, λόγω κακών υπολογισμών όσον<...> αφορά το κόστος των καυσίμων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Οι προβλεπόμενες ζημίες αφορούν συμβόλαια καυσίμων που θα ισχύουν έως το 2011, καθώς η Cathay – όπως πολλές αεροπορικές – είχε συνάψει συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου για προστασία από τις αυξημένες τιμές του αργού πετρελαίου. Ωστόσο, η κατακόρυφη πτώση των τιμών του αργού τους τελευταίους μήνες, σημαίνει ότι πολλές αεροπορικές θα βγουν ζημιωμένες, καθώς έχουν συμβάσεις αγοράς καυσίμων σε υψηλότερες τιμές.

Η Cathay ανέφερε ότι οι ζημίες της θα περιοριστούν εάν οι τιμές του πετρελαίου αυξηθούν. Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν μεγάλη πτώση άνω του 5% μετά τη σχετική ανακοίνωση. Τα έσοδα της εταιρείας έχουν επίσης παρουσιάσει σημαντική κάμψη εξαιτίας της πρόσφατης ανόδου της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024