Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεγάλη αύξηση των επιβατών της Lufthansa κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μεγάλη αύξηση των επιβατών της Lufthansa κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης των επιβατών, που δημοσίευσε η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa και αφορούν το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, υπήρξε αύξηση ίση με […]

Σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης των επιβατών, που δημοσίευσε η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa και αφορούν το χρονικό<...> διάστημα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, υπήρξε αύξηση ίση με 48% στους επιβάτες που διακίνησε η εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Lorenzen, διευθυντής Υπηρεσιών Αεροδρομίου για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, δήλωσε ότι “μεταφέρθηκαν 48% περισσότεροι επιβάτες κατά τη διάρκεια των ημερών που η κίνηση ήταν κορυφωμένη, όπως η 30η Αυγούστου ή η 31η Αυγούστου, απ` ότι σε μια συνηθισμένη ημέρα”. Ενώ πρόσθεσε ότι “περισσότεροι από 2.200 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε διάστημα μιας ημέρας σε 9 πτήσεις”.

Επίσης, και ο κ. Michael Suesser, Γενικός Διευθυντής της Ελλάδας και της Κύπρου, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της εταιρίας κατά την διάρκεια των Αγώνων, καθώς γνωστοποίησε ότι “70.000 επιβάτες μεταφέρθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2004 μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Αυτός ο αριθμός είναι 18% πάνω από πέρσι”. Ακόμα, σημείωσε ότι “το πιο επιτυχημένο δρομολόγιο είναι αυτό μεταξύ Ελλάδας και Μονάχου”. “Χάρη στην αύξηση της προσφοράς θέσεων και τη λειτουργία μεγαλύτερων αεροσκαφών σ` αυτό το δρομολόγιο 70% περισσότεροι επιβάτες μεταφέρθηκαν απ` ότι πέρσι”, πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της εταιρίας, οι επιβάτες χρησιμοποίησαν και τις επιπρόσθετες υπηρεσίες εδάφους, όπως οι επιπλέον εργάσιμες μέρες και ώρες του γραφείου πόλεως και τα εξτρά ταμεία στο “Γερμανικό Οίκο”. Με αρκετή συχνότητα χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, οι πρόσθετες υπηρεσίες ελέγχου εισιτηρίων όπως το τηλεφωνικό check-in, το online καθώς και το βραδυνό check-in.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι εκτός από τις λειτουργικές υπηρεσίες, η Lufthansa προώθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με άλλους τρόπους. Πριν την έναρξή τους, η Lufthansa στην Αθήνα υποστήριξε ένα συνεργείο του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού NET να προωθήσει την Ελλάδα και το πνεύμα των Αγώνων στη Γερμανία. Ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, το Mega TV, προσκλήθηκε από τη Lufthansa Αθήνας να λάβει μέρος στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πεκίνο της Κίνας. Μαζί με το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας η Lufthansa οργάνωσε ένα “Techno Party” για την Ολυμπιάδα στον Πολιτιστικό Χώρο “Γκάζι”. Μαζί με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η Lufthansa διοργάνωσε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές 120 Γερμανικών Σχολών ανά τον κόσμο με θέμα “Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 στην Αθήνα”. Και τελικά, η Lufthansa σχεδιάσε παγκοσμίως ένα συναρπαστικό Διαδικτυακό Παιχνίδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο οποίο δόθηκαν εισιτήρια και άλλα βραβεία. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ο κος. Suesser καλούσε σε δείπνο στο “Γερμανικό Οίκο” πολλούς Συχνούς Επιβάτες για λογαριασμό της Lufthansa German Airlines. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθησαν στους Αγώνες, αλλά και στις βραδιές στο “Γερμανικό Οίκο”.

“Η Lufthansa πάντα υποστήριζε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πνεύμα του αθλητικού τους συναγωνισμού”, δήλωσε ο κ. Suesser. “Αυτή τη χρονιά οι Αγώνες ήταν ιδιαίτεροι, γιατί επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους”, πρόσθεσε. “Επίσης, η Lufthansa κοίταζε με υπερηφάνεια ένα δικό της επιτυχημένο Ολυμπιονίκη, αφού Το 1964 ένας πιλότος της Lufthansa, ο κ. Willy Kuhweide, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Ιαπωνία”, εξήγησε.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανικές Αερογραμμές Lufthansa ήταν η επίσημη αεροπορική εταιρία της γερμανικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024