Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέοι προορισμοί στο Ιράκ από την Turkish Airlines
Διευκόλυνση θεώρησης visa για πολίτες 46 χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής

Νέοι προορισμοί στο Ιράκ από την Turkish Airlines

Συνεχίζοντας την ανανέωση του δικτύου της Turkish Airlines, στις 12 και στις 13 Απριλίου τα αεροπλάνα της εταιρείας πραγματοποίησαν τις πρώτες πτήσεις προς την πόλη Αρμπίλ του Ιράκ. Πρόκειται για […]

Συνεχίζοντας την ανανέωση του δικτύου της Turkish Airlines, στις 12 και στις 13 Απριλίου τα αεροπλάνα της εταιρείας πραγματοποίησαν τις πρώτες<...> πτήσεις προς την πόλη Αρμπίλ του Ιράκ. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη, μετά τις Βαγδάτη, Βασόρα και Μοσούλη. Η Αρμπίλ είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Στο αρχαιολογικό μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μία μεγάλη συλλογή προϊσλαμικών έργων τέχνης, ενώ την ίδια στιγμή το μουσείο αποτελεί και κέντρο αρχαιολογικών έργων της περιοχής.

Η σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με την Αρμπίλ θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Τον Μάιο όμως θα προστεθεί ακόμα ένας προορισμός από το Ιράκ. Πρόκειται για την Βασόρα, μια πόλη που είναι μέρος της ιστορικής τοποθεσίας του Σουμέρια, γνωστή και ως “σπίτι του Σεβάχ του θαλασσινού”. Τα αεροπλάνα της Turkish Airlines θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πτήση στις 23 Μαΐου, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερις πτήσεις.

Όσοι πολίτες πραγματοποιούν πτήσεις με την Turkish Airlines, από τις 46 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, θα τους χορηγείται Visa στο αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης, εφόσον διαθέτουν έγκυρες θεωρήσεις Σένγκεν, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ στα διαβατήρια τους.

Μεταξύ των χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής περιλαμβάνονται οι: Αγκόλα, Μπουρούντι, Ερυθραία, Αιθιοπία, Γκάνα, Κένυα, Γκάμπια, Καμερούν, Κομόρες, Κονγκό, Δ. Κονγκό, Μαλάουι, Νίγηρας, Νιγηρία, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σομαλία, Σουδάν, Τανζανία, Ουγκάντα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Με την ενίσχυση του νέου αυτού κανονισμού, αναμένεται η ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών, καθώς και του αριθμού των επιβατών που πετούν με την Turkish Airlines.

Δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες για τη διευκόλυνση των κανονισμών θεώρησης visa ο κ. Hamdi Topcu, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Turkish Airlines, δήλωσε: “Ήταν δύσκολο για τους πολίτες να υποβάλουν αίτηση για visa, λόγω των απομακρυσμένων περιοχών των Τουρκικών Πρεσβειών, σε πολλές χώρες της Αφρικής. Με την προσπάθεια της Turkish Airlines, έχουν συμφωνηθεί ηπιότεροι κανονισμοί θεώρησης, ενώ έχουν παράλληλα ενισχυθεί τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρόεδρός της χώρας μας, καθώς και ο πρωθυπουργός συνέβαλαν, επίσης, στη θετική έκβαση αυτού του θέματος. Τους ευχαριστούμε πραγματικά. Η εφαρμογή της παρούσας απόφασης σχετικά με το ήπιο καθεστώς θεώρησης για τους πολίτες αυτών των αφρικανικών χωρών, με θεωρήσεις Σένγκεν, Ηνωμένου Βασιλείου ή ΗΠΑ στα διαβατήρια τους, θα αυξήσει το έντονο ενδιαφέρον τόσο προς την Τουρκία όσο και την Turkish Airlines”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024