Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠόλεμος μεταξύ του Sir Stelios και της easyjet
Sir Stelios vs Sir Michael

Πόλεμος μεταξύ του Sir Stelios και της easyjet

Απέτυχε ο Sir Stelios Haji-Ioannou να εκδιώξει από την προεδρεία της αεροπορικής εταιρίας easyjet τον Sir Michael Rake αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC.

Η πιο πρόσφατη διαμάχη μεταξύ της αεροπορικής εταιρίας easyjet και του Σερ Στέλιου αφορά τη θέση του προέδρου της εταιρίας. Στην ψηφοφορία που έγινε για αυτό το θέμα αν εξαιρέσουμε τις ψήφους που ανήκουν στην οικογένεια Χατζηιωάννου και είναι 37,5% και εκείνων που δεν ψήφισα το αποτέλεσμα ήταν το 96% των μετόχων να ψηφίσει υπέρ του Sir Michael Rake που θα παραμείνει στην θέση του ως πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας easyjet παρά τις αντιρρήσεις του Σερ Στέλιου ότι η άλλη του ιδιότητα ως αναπληρωτής πρόεδρος της τράπεζας Barclays τον κρατά πάρα πολύ απασχολημένο και έτσι δεν αφιερώνει αρκετή προσοχή στην easyjet.

Τον περασμένο μήνα, η easyjet δημοσίευσε μια ανάλυση προερχόμενη από τους ανεξάρτητους συμβούλους ISS and Glass Lewis η οποία συνιστούσε στους μετόχους να ψηφίσουν κατά του ψηφίσματος για την απομάκρυνση Sir Michael.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση αυτή τόνιζε ότι «στην ερώτηση αν η απομάκρυνση του Sir Michael Rake από το διοικητικό συμβούλιο είναι αναγκαία ή σκόπιμα …. Αυτή θα ήταν περιττή και αδικαιολόγητη αναστάτωση που θα μπορούσε τελικά να αποδειχθεί επιζήμια για την εταιρεία».

Από την άλλη πλευρά ο Sir Stelios εκφράζει επιφυλάξεις για το ρόλο του Sir Michael στα ινία της easyjet ιδίως μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος της Barclays κ. Marcus Agius αποχωρεί από την τράπεζα μετά από ένα σκάνδαλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024