Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτα τέλη Μαΐου η επίσημη γνωμοδότηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Στα τέλη Μαΐου η επίσημη γνωμοδότηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Για τις 28 Μαΐου μετατέθηκε η επίσημη γνωμοδότηση από τους εκπροσώπους της CSFB Credit Suisse First Boston (CSFB) σχετικά με την αξιολόγηση των προσφορών των τριών υποψηφίων για την εξαγορά […]

Για τις 28 Μαΐου μετατέθηκε η επίσημη γνωμοδότηση από τους εκπροσώπους της CSFB Credit Suisse First Boston (CSFB) σχετικά με την αξιολόγηση των προσφορών των τριών υποψηφίων<...> για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη του υπουργείου Mεταφορών θεωρούν δύσκολο να υπάρχει σαφές προβάδισμα κάποιου εκ των τριών υποψηφίων, καθώς όπως υποστηρίζουν, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει, καθώς και με την πείρα και την οικονομική τους επιφάνεια, εκτιμούν ότι κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα.

Παράλληλα, η οικονομική κατάσταση της Oλυμπιακής Αεροπορίας, δυσχεραίνει συνεχώς, αντιμετωπίζοντας όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα ακόμα και πρόβλημα καταβολής του πρώτου 15ήμερου του μήνα στους εργαζόμενους, το οποίο σημειώνεται ότι δόθηκε με σημαντική καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό σημείο και των τριών υποψηφίων, είναι το αίτημά τους για μείωση των τελών στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί εντός των επόμενων ημερών και από εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa με τη διεύθυνση του νέου αεροδρομίου.

Εν τω μεταξύ, όπως έχουν αναφέρει πολλά δημοσιεύματα, η Axon ζητά ως αντάλλαγμα για την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, κρατικές προμήθειες ύψους ενός τρισ. δραχμών. Συγκεκριμένα, η Axon Airlines, μία εκ των τριών εταιριών που διεκδικούν την εξαγορά της ΟΑ, ζητά προμήθειες στρατιωτικού υλικού συνολικής αξίας ενός τρισ. δραχμών προκειμένου να περάσει στην ιδιοκτησία της ο κρατικός αερομεταφορέας.

Όπως αναφέρει το Σάββατο η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Θ. Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της Axon Airlines, ζητά ως αντάλλαγμα για να αναλάβει την Ολυμπιακή τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων που αφορούν σε άρματα μάχης (είναι αντιπρόσωπος των Leopard) και ελικόπτερα (Αpache), καθώς και σε εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών.

Με βάση το δημοσίευμα, η προσφορά της Axon Airlines κάνει λόγο για εξαγορά της Ολυμπιακής ως ομίλου, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση αναλάβει τα χρέη της ΟΑ και εξασφαλίσει νομοθετικά αφενός την αποκατάσταση των εργαζομένων που θα θεωρηθούν υπεράριθμοι και αφετέρου την αυξημένη παραγωγικότητα όσων παραμείνουν στην εταιρεία (αλλαγή κανονισμών εργασίας).

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Θ. Λιακουνάκος δηλώνει στην προσφορά του ότι θα αναλάβει την ΟΑ μετά το Μάρτιο του 2002. Στο διάστημα που μεσολαβεί το ΔΣ της Ολυμπιακής θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις αγοραπωλησίες αεροσκαφών, αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και τα μισθολόγια, τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων και τη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ερώτημα παραμένει αν οι αποφάσεις αυτές του ΔΣ θα καθοδηγούνται από το ελληνικό Δημόσιο, που θα παραμένει τυπικά ιδιοκτήτης, ή από τον Θ. Λιακουνάκο, στην περίπτωση που θα είναι ο προσωρινός ανάδοχος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024