Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκίνησε η απεργία της British Airways
Αποτυχία για τις διαπραγματεύσεις BA και Unite

Ξεκίνησε η απεργία της British Airways

Η British Airways μετέφερε ποσοστό άνω του 60% των επιβατών που είχαν βγάλει εισιτήρια για πτήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά την τριήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας που κινδυνεύει να πλήξει […]

Η British Airways μετέφερε ποσοστό άνω του 60% των επιβατών που είχαν βγάλει εισιτήρια για πτήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά<...> την τριήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας που κινδυνεύει να πλήξει την κυβέρνηση των Εργατικών μερικές εβδομάδες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση.

Η απεργία, με μισθοδοτικά και εργασιακά αιτήματα, θα επηρεάσει τη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ του συνδικάτου Unite και της διοίκησης.

Μία πτήση της BA με προορισμό το Τελ Αβίβ αργά το βράδυ της Παρασκευής ήταν η τελευταία που έφυγε από το αεροδρόμιο <ι>Heathrowι> του Λονδίνου πριν από την επίσημη έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης τα μεσάνυχτα. Έχει προγραμματιστεί επίσης άλλη μία τετραήμερη απεργία αργότερα αυτόν το μήνα.

Ο πρωθυπουργός Gordon Brown κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς καθυστέρηση, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τη θέση της Unite, που είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος χρηματοδότης των Εργατικών. Οι Εργατικοί έχουν ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα που ανάγονται στην ίδρυσή του το 1900. Ο πολιτικός διευθυντής της Unite, του μεγαλύτερου βρετανικού συνδικάτου, είναι πρώην εκπρόσωπος του Brown. Οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί, που θεωρούνται οι επικρατέστεροι νικητές των εκλογών της 6ης Μαΐου, κάλεσαν τον Μπράουν να κόψει τους χρηματοδοτικούς του δεσμούς με το συνδικάτο.

“Η εξάρτηση της χρηματοδότησης των Εργατικών από την Unite εμποδίζει την ικανότητά τους να αντιπαρατεθούν με τα συνδικάτα και να στηρίξουν τα συμφέροντα των επιβατών”, δήλωσε η εκπρόσωπος των Συντηρητικών για τις Μεταφορές Τερέζα Βίλιερς.

Η BA, η οποία έχει 12.000 υπαλλήλους προσωπικό καμπίνας, θέλει να περικόψει ετησίως 62,5 εκατ. λίρες, προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μία μείωση της ζήτησης, στις ευμετάβλητες τιμές των καυσίμων και στον αυξημένο ανταγωνισμό των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της BA Willie Walsh ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών σε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι καλά προετοιμασμένη και πως θα θέσει σε λειτουργία έκτακτα σχέδια. “Θα μεταφέρουμε όσους περισσότερους από τους πελάτες μας μπορούμε. Θα σας μεταφέρουμε με ασφάλεια υπό ασφαλείς συνθήκες και θα σας μεταφέρουμε με άνεση”, είπε.

Η απεργία του προσωπικού καμπίνας είναι η πρώτη εδώ και 13 χρόνια και θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά μέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024