Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways τιμά την αραβική της κληρονομιά με νέα, περιορισμένης έκδοσης, σετ ταξιδίου
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways τιμά την αραβική της κληρονομιά με νέα, περιορισμένης έκδοσης, σετ ταξιδίου

Τα νέα σετ ταξιδιού θα διατίθενται δωρεάν για τους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Diamond First, Pearl Business και Coral Economy καμπίνες και διακοσμούνται με σχέδια Sadou, μία παλιά και περίπλοκη τέχνη στην οποία κυριαρχεί η πολυχρωμία και έχει τις ρίζες της στο Άμπου Ντάμπι.


Η Etihad Airways παρουσίασε μία σειρά παραδοσιακού σετ ταξιδιού περιορισμένης έκδοσης για τους επιβάτες των μακρινών δρομολογίων από και προς το Άμπου Ντάμπι. Τα νέα προϊόντα αντικατοπτρίζουν το βαθύ δέσιμο της εταιρείας με την κουλτούρα και τις πλούσιες και ποικίλες παραδόσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για τα νέα σετ ταξιδιού, η Etihad Airways συνεργάστηκε με τη Sougha, μία κοινωνική επιχείρηση που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της μετά από πρωτοβουλία του ταμείου Khalifa για την Ανάπτυξη Επιχειρήσεων, και στόχο έχει να διατηρήσει τις παραδόσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και να προωθήσει την τοπική τέχνη.

Τα νέα σετ ταξιδιού θα διατίθενται δωρεάν για τους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Diamond First, Pearl Business και Coral Economy καμπίνες και διακοσμούνται με σχέδια Sadou, μία παλιά και περίπλοκη τέχνη στην οποία κυριαρχεί η πολυχρωμία και έχει τις ρίζες της στο Άμπου Ντάμπι.

Τα μοτίβα αυτά βασίζονται σε σχέδια που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν σε κουβέρτες, μαξιλάρια και σκηνές Βεδουίνων.

Η Etihad Airways και η Sougha άντλησαν την έμπνευση για αυτά τα σετ ταξιδιού από τα μοναδικά σχέδια υφασμάτων μεταφέροντάς τα σε μοντέρνα προϊόντα που είναι εξίσου πρακτικά και κομψά από άποψη σχεδιασμού, αντιπροσωπεύοντας την τελευταία λέξη της μόδας ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την πλούσια και πολύπλοκη χειροτεχνία της παραδοσιακής αυτής τέχνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Sougha, που σημαίνει “το δώρο του ταξιδιώτη” στα αραβικά, αποτελεί μία πρωτοβουλία που αναζητά ντόπιους ταλαντούχους άνδρες και γυναίκες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους παρέχει την πλατφόρμα για να αναπτύξουν την τέχνη τους αλλά και να βρουν νέες αγορές για αυτή.  

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Επιθυμούμε οι πελάτες μας να έχουν την εμπειρία της πολύχρωμης και αρχαίας κουλτούρας των ΗΑΕ – μίας κουλτούρας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας ως ο εθνικός αερομεταφορέας αυτής της ποικιλόμορφης χώρας. Τα νέα σετ ταξιδιού δεν ενισχύουν μόνο την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Etihad αλλά αποτελούν και ένα ενθύμιο των πολιτιστικών παραδόσεων της χώρας, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική χειροτεχνία”.

“Η πρωτοβουλία του ταμείου Khalifa για τη Sougha που αριθμεί ως μέλη περισσότερες από 400 γυναίκες των ΗΑΕ, αποτελεί ένα αποτελεσματικό και πρακτικό κοινωνικοοικονομικό πρόγραμμα που εστιάζει στις παραδοσιακές τέχνες. Αυτό το αναπτυσσόμενο πρόγραμμα απαιτεί τεχνικές και αναζητά να προωθήσει την ποικιλόμορφη καλλιτεχνική κληρονομιά των ΗΑΕ με την ενδυνάμωση των γυναικών εντός των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής κοινότητας. Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε την υποστήριξη της Etihad Airways σε αυτό το εγχείρημα”, δήλωσε ο Ibrahim Ahmad Al Mansoori, πρόεδρος της Sougha και γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων του ταμείου Khalifa για την Ανάπτυξη Επιχειρήσεων.

Τα σετ ταξιδιού της Diamond First Class θα περιέχουν αποκλειστικά προϊόντα της πολυτελούς μάρκας Le Labo από τη Νέα Υόρκη, ενώ τα σετ της Pearl Business Class θα περιέχουν τα φυτικά προϊόντα της ελληνικής εταιρείας Κορρές.

Η Etihad Airways προσφέρει την αποκλειστική σειρά των προϊόντων Sougha σε προνομιακή τιμή και τα οποία παρουσιάζονται στο περιοδικό “Boutique” που διατίθεται στα αεροπλάνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024