Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΑνοιχτό για το καλοκαίρι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Ανοιχτό για το καλοκαίρι το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Το Μουσείο Οίνου του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου θα είναι ανοιχτό για όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου καθημερινά, αλλά και το Σάββατο, από τις 10 το πρωί […]

Το Μουσείο Οίνου του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου θα είναι ανοιχτό για όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου καθημερινά, αλλά και το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, ενώ τις Κυριακές θα παραμένει ανοικτό από τις 9.30 έως και τις 16.30. Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στεγάζεται σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Συνεταιρισμού ως  οιναποθήκη και αργότερα ως βαρελοποιείο. Μετατράπηκε σε Μουσείο το 2005 και από τότε φιλοξενεί στοιχεία που προσδιορίζουν το σαμιώτικο κρασί: Από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες, τη χειρωνακτική εργασία, τον τρυγητό και το πατητήρι, την οινοποίηση και την παλαίωση ως τις μεγάλες ξύλινες οινοδεξαμενές του περασμένου αιώνα, τις συλλεκτικές φιάλες, παλαιές φωτογραφίες και στοιχεία καταγραφής της παραγωγής, τα σκεύη και εργαλεία βαρελοποιίας, παλαιά μηχανήματα οινοποίησης καθώς και μια σειρά βραβεύσεων και διακρίσεων, συγκαταλέγονται στα εκθέματα. Το Μουσείο Οίνου είναι επισκέψιμο στο κοινό με αντίτιμο εισιτηρίου 2 ευρώ, ενώ γίνονται και οινογευστικές δοκιμές. Λειτουργεί επίσης πλήρως εξοπλισμένος συνεδριακός χώρος.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024