Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια“Aviation and Flight Academy” για 3η χρονιά στο ΔΑΑ
Αερομεταφορές

“Aviation and Flight Academy” για 3η χρονιά στο ΔΑΑ

Μαθήματα Αεροπορίας στην 3η Ακαδημία για παιδιά 14-17 ετών από το Hellenic American University και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

To Hellenic American University διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την 3η Ακαδημία θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων αεροπορίας. Ο ετήσιος και ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός  του Aviation and Flight Academy απευθύνεται σε παιδιά 14-17 ετών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις πρώτες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και αγαπούν τον κόσμο της αεροπορίας.

Από τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο της 3ης Ακαδημίας Αεροπορίας και Πτητικής, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις αρχές της αεροπορίας και των πτήσεων σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα, αλλά και βιωματική μάθηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Αεροδρόμιο Μεγάρων. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το μάθημα Βασικές Αρχές Αεροπορίας και Πτητικής, θα παρακολουθήσουν επιπλέον πτητικά μαθήματα στον πλέον σύγχρονο προσομοιωτή πτήσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων και η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα αγγλικά:

  • Α’ Κύκλος: Βασικές Αρχές Αεροπορίας και Πτητικής
  • Β’ Κύκλος: Διαχείριση και Διοίκηση Αεροπορικών Υπηρεσιών και Πτητικές Λειτουργίες

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: “Για τρίτη χρονιά κοντά μας, το Aviation and Flight Academy είναι μία ξεχωριστή και πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που συνεχίζουμε και φέτος, μαζί με το Hellenic American University. Καθημερινά, για ένα μήνα, οι μαθητές μας θα διδαχθούν τις αρχές της αεροπορίας από εκλεκτά και έμπειρα στελέχη της αεροπορικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα τους χαρίσει ουσιαστικές γνώσεις σε επίπεδο θεωρίας αλλά και on-site πρακτικής, και θα τους προσφέρει μια πρώτη εικόνα από τον άκρως συναρπαστικό, και επαγγελματικά πολλά υποσχόμενο, αεροπορικό κλάδο!”

Ο πρύτανης του Hellenic American University και δημιουργός του προγράμματος, Dr. Triant Flouris, ανέφερε: “Το Aviation and Flight Academy συνεχίζεται και θεσμοθετείται ως μια μοναδική και ουσιαστική συνέργεια μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του Hellenic American University, με σκοπό την καλύτερη δυνατή κατάρτιση από μικρή ηλικία των μελλοντικών επαγγελματιών στο χώρο των αερομεταφορών. Προσδοκούμε στη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος τόσο γεωγραφικά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όσο και ακαδημαϊκά με νέες εκπαιδευτικές ενότητες”.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα του Β’ Κύκλου πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τον πρώτο Κύκλο “Βασικές Αρχές Αεροπορίας και Πτητικής” που προσφέρθηκε τα προηγούμενα έτη (2016 ή 2017).

Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων, η τελική επιλογή θα γίνει μέσω κλήρωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024