Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηPKA Controllers & Consultants – Λογισμικό Χρηματοοικονομικού ελέγχου για Ξενοδοχεία

PKA Controllers & Consultants – Λογισμικό Χρηματοοικονομικού ελέγχου για Ξενοδοχεία

“Η διοίκηση των επιχειρήσεων είναι αδύνατη χωρίς μετρήσιμα αποτελέσματα”

Η PKA Controllers & Consultants ιδρύθηκε για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Ελληνική αγορά στον τομέα του χρηματοοικονομικού ελέγχου. Στην PKA Controllers & Consultants έχουμε την άποψη ότι είναι καλύτερη η πρόληψη από την αντίδραση και για να επιτευχθεί αυτό στον επιχειρηματικό κόσμο είναι απαραίτητη η σύνταξη ενός αναλυτικού προϋπολογισμού, η συνεχής παρακολούθησή του και η ανάλυση αποκλίσεων μεταξύ πραγματικών και προϋπολογιστικών δεδομένων. Έτσι, η λήψη σημαντικών στρατηγικών ή τακτικών διοικητικών αποφάσεων γίνεται ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.
Manager Report

(κάντε κλικ στο κουμπί Fullscreen για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

Η PKA Controllers & Consultants είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας και Κύπρου των λογισμικών χρηματοοικονομικού ελέγχου που αναπτύχθηκαν από την Αυστριακή εταιρεία IGEL Software & Unternehmensberatung GmbH η οποία έχει 20ετή εμπειρία στο χώρο αυτό με περισσότερες από 250 εγκαταστάσεις της εφαρμογής σε ξενοδοχεία της κεντρικής Ευρώπης. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ανέδειξε την Ελληνική εκδοχή του λογισμικού IGEL Controlling με την ονομασία PKA-IGEL Controllingπου είναι συμβατή με όλους τους κανόνες της Ελληνικής νομοθεσίας (φορολογικούς, εργατικούς, κ.λπ.).

Πέρα από τα συνήθη μεγέθη όπως η πληρότητα και η μέση τιμή δωματίου, η διοίκηση ενός ξενοδοχείου έχει ανάγκη και από απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποιο ήταν το περιθώριο κέρδους των δωματίων; Ποιο των επισιτιστικών τμημάτων; Τι ποσοστό των εξόδων αντιπροσωπεύουν τα έξοδα συντήρησης; Πώς ήταν τα έσοδα/έξοδα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά; Πως ήταν σε σχέση με τον προϋπολογισμό; Πόση ήταν η μεταβολή της αποδοτικότητας των παγίων του ξενοδοχείου τα τελευταία τρία χρόνια; Ποια είναι η πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησής μου;

Food and Beverages Report

(Κάντε κλικ στο κουμπί Fullscreen για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

Όλα τα παραπάνω είναι ελάχιστα μόνο από τα ερωτήματα που μπορείτε να απαντήσετε με την νέα εφαρμογή της PKA Controllers & Consultants που πρώτη εισάγει στη Ελληνική αγορά την έννοια του χρηματοοικονομικού ελέγχου ξενοδοχείων, σύμφωνα με το Ενιαίο Σύστημα Λογαριασμών για Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις όπως ισχύει διεθνώς (Uniform System of Account for the Lodging Industry – USALI), και έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διεθνώς, ανεξαρτήτου μεγέθους ή κατηγοριοποίησης.

Οφέλη για τα ξενοδοχεία

  • Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τη σύνταξη προϋπολογισμού και πολύπλοκων αναφορών
  • Εύκολη δημιουργία πρόγνωσης για αναθεώρηση του προϋπολογισμού εντός του έτους
  • Πλήρης έλεγχος του κόστους λειτουργίας ανά λειτουργικό τμήμα του ξενοδοχείου και μείωση αυτών μέσω συνεχούς παρακολούθησης του προϋπολογισμού
  • Απλοποιημένη εισαγωγή ισοζυγίου λογιστικής για την έγκαιρη ενημέρωση των πραγματικών αποτελεσμάτων
  • Πλήρως εξατομικευμένες αναφορές
  • Προστασία εναντίον απρόβλεπτων εξόδων και έλλειψης ρευστότητας με πρόβλεψη δημιουργίας  αποθεματικών
  • Εκ των προτέρων προγραμματισμός χρήσης των διαθέσιμων οικονομικών πόρων και έγκαιρη ενημέρωση πιθανών οικονομικών προβλημάτων για λήψη προληπτικών μέτρων
  • Εσωτερική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης (Βασιλεία ΙΙ) και καθορισμός αποφάσεων όρων δανεισμού
  • Υπολογισμός νεκρού σημείου για τη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής κάθε κέντρου εσόδου (δωμάτια, F&B, Spa, κ.λπ.)
  • Εστίαση σε οικονομικά μετρήσιμους στόχους
  • Ελαχιστοποίηση απαιτούμενης τεχνολογικής υποδομής
  • Διασφάλιση συμμόρφωσης με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα USALI

Ratios

(Κάντε κλικ στο κουμπί Fullscreen για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

Μάθετε περισσότερα! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.pka.gr, εξερευνήστε, ενημερωθείτε, διαβάστε, μάθετε περισσότερα για τον Χρηματοοικονομικό Έλεγχο και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε τον τρόπο που μπορείτε να έχετε πλέον καλύτερο έλεγχο του ξενοδοχείου σας και σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διονυσίου 13, 42100 Τρίκαλα

Τηλ. & Φαξ: 24310-74510

e-mail: info@pka.gr

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024