Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ εκδοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής για την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς

Η εκδοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής για την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς

Τη δική της εκδοχή δίνει με ανακοίνωση της η εισηγμένη εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση, με νέο νόμο που θα ψηφιστεί σύντομα, της τροπολογίας που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή…

Τη δική της εκδοχή δίνει με ανακοίνωση της η εισηγμένη εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση, με νέο<...> νόμο που θα ψηφιστεί σύντομα, της τροπολογίας που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία και πώληση τουριστικών κατοικιών σε έκταση του τουριστικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει ανοικοδόμηση 1.700 στρεμμάτων δάσους, ούτε 5.000 ή 6.000 κατοικιών, όπως από `ανεπαρκή πληροφόρηση` γράφεται στα μέσα ενημέρωσης. Ο Όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρει ότι ζητούσε και ζητάει το δικαίωμα να εφαρμόσει την προβλεπόμενη από το διάταγμα του 1976 κάλυψη 110 στρεμμάτων (ποσοστό 0,6% της όλης έκτασης), σε περιοχή μη δασική, για τις τουριστικές κατοικίες και σε χρονικό ορίζοντα δέκα ετών. Για την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών στο Πόρτο Καρράς ισχύουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι όροι και περιορισμοί δόμησης (συντελεστής δόμησης 2%, κάλυψης 1% κλπ.) που προβλέπονται από το ΠΔ της 30.9.1976 και την πολεοδομική νομοθεσία. Ισχύει επίσης η αναπτυξιακή σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και οι νόμοι 664/1977, 1682/1987 και 2438/1996. Καμία από τις διατάξεις αυτές δεν έχει τροποποιηθεί ή καταργηθεί μέχρι σήμερα, επισημαίνει η εταιρία, και ακόμα έχουν εφαρμογή οι πολεοδομικές και αναπτυξιακές διατάξεις των νόμων 2830/2000 και 3105/2003 που ήδη ισχύουν σε όλη τη χώρα. Με βάση τις παραπάνω δυνατότητες ανάπτυξης του Πόρτο Καρράς, αναφέρει η εταιρία, έγινε το 1999 η πώληση του συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό και καταβλήθηκαν από τον Όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής 97 εκατ. ευρώ για την αγορά του συγκροτήματος και άλλα 153 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και ανάπτυξη, εκτέλεση έργων προστασίας περιβάλλοντος κλπ. Η Τεχνική Ολυμπιακή, τέλος, κάνει γνωστό ότι εισήγαγε τον τελευταίο μήνα από την Αμερική 82,55 εκατ. δολ. για να προχωρήσει η τουριστική οικιστική ανάπτυξη στο Πόρτο Καρράς.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε διευκρινίσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και εξέφρασε την ενόχλησή του για το θέμα. Επίσης, ζήτησε να του εξηγηθούν οι λόγοι που υπαγόρευσαν στον κ. Πάχτα την προώθηση της επίμαχης τροπολογίας. Υπενθυμίζεται ότι επί του θέματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς την πρωτοβουλία Πάχτα, ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Τέλος, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε το οπτικοακουστικό υλικό από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τον ραδιοφωνικό σταθμό SKY σε ό,τι αφορά την υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα για το `Πόρτο Καρράς`. Ο εισαγγελέας επιθυμεί να μελετήσει τα στοιχεία, καθώς μεταξύ των 9 βουλευτών τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στην τροπολογία υπήρξαν κάποιοι που δήλωσαν ότι δεν έχουν υπογράψει το επίμαχο κείμενο. Από τη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης ο εισαγγελέας θα κρίνει αν προκύπτει λόγος – όπως το να έχει πλαστογραφηθεί από ιδιώτη η υπογραφή κάποιου βουλευτή – ώστε να παρέμβει στο θέμα η εισαγγελία. Σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος από πολιτικά πρόσωπα το θέμα ανήκει στις αρμοδιότητες της Βουλής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024