Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕλληνογερμανική συνεργασία για την προβολή της Ελλάδας στο γερμανικό διαδίκτυο

Ελληνογερμανική συνεργασία για την προβολή της Ελλάδας στο γερμανικό διαδίκτυο

Στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της WEB.DE, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου δικτυακού τόπου στη Γερμανία, έγινε η επίσημη παρουσίαση του “Greece Portal Olympic Year 2004” στο ελληνικό κοινό…

Στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της WEB.DE, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου δικτυακού τόπου στη Γερμανία<...>, έγινε η επίσημη παρουσίαση του “Greece Portal Olympic Year 2004” στο ελληνικό κοινό.

Ο γερμανικής γλώσσας ελληνικός δικτυακός τόπος, ο οποίος θα παρουσιάζεται για ολόκληρο το 2004, τη χρονιά των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, και έπειτα είναι κομμάτι των προσφορών μέσω Διαδικτύου της WEB.DE έχει δύο ιδιότητες: Είναι ένα κεντρικό σημείο συνάντησης για Γερμανούς και Έλληνες στο οποίο μπορούν να αναζητήσουν σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για την Ελλάδα, τον λαό της, την κουλτούρα της, την ιστορία της, την οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Η σύγχρονη Ελλάδα παρουσιάζεται στο γερμανικό κοινό από κάθε της πλευρά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του “Greece Portal Olympic Year 2004”, τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Κυρίες και Κύριοι, χαίρομαι διότι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα στη συνάντησή μας να σας παρουσιάσουμε το δικτυακό τόπο που εξασφαλίζει τη σύνδεση της γερμανικής και της ελληνικής αγοράς, τόσο στο χώρο του τουρισμού όσο και στο χώρο της βιομηχανίας, του εμπορίου, των προϊόντων γενικότερα. Καλύπτεται έτσι ένα κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα. Η δυνατότητα δηλαδή, να χρησιμοποιήσουμε ένα αποκλειστικό portal, μία πύλη διαδικτύου, που θα δώσει τη δυνατότητα το σύνολο της Ελληνικής υποδομής στο χώρο του εμπορίου, της παραγωγής, του τουρισμού, των υπηρεσιών, να βρει διοχέτευση μέσα στις δυνατότητες πρόσβασης που προσφέρει το συγκεκριμένο portal, καλύπτοντας έτσι μία ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά.

Τα δίκτυα γενικότερα είναι στην καθοριστική φάση παρέμβασής τους. Όμως ειδικά τα δίκτυα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, μέσα από τις πύλες που έχουν αναγορευθεί σαν καθοριστικός τρόπος εισόδου πληροφοριών και δυνατότητας επαφής, επικοινωνίας, παρουσιάζουν στη σύγχρονη εποχή, την πλέον ολοκληρωμένη μορφή οικονομικής, εμπορικής συνεργασίας πάσης μορφής θα έλεγα. Και στην Ε.Ε., προωθούμε βάσει της πολιτικής “Ηλεκτρονική Ευρώπη 2004”, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης που υποστηρίζει τη λειτουργία των δικτύων.

Στην Ελλάδα, πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε στο διαδίκτυο, τη διασύνδεση όλων των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και ιδρυμάτων της Βαλκανικής, με το ελληνικό σύστημα δικτύωσης, με τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα, δημιουργώντας μία διαδικτυακή αγορά, περίπου 4000 ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και άλλων χώρων γνώσης. Που έτσι, στο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης, απέκτησαν ένα δικό τους διαδίκτυο και έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που διαθέτει το κάθε πανεπιστήμιο και ερευνητικό κέντρο.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να διοχετεύσουμε σε περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες που έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο, `Ολυμπιακοί Αγώνες 2004`, το σύνολο των πληροφοριών που θέλουμε να περάσουμε από το χώρο της οικονομίας και της αγοράς, του τουρισμού, της βιομηχανίας, του εμπορίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε άμεση ουσιαστική εύκολη πρόσβαση.

Καλύπτεται ένα κενό. Διασφαλίζεται μία σύγχρονη δυνατότητα επικοινωνίας και εξεύρεσης άμεσα, μέσα από τις εκατομμύρια πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, αυτού που χρειάζεται κανείς. Η ιδιαιτερότητα, με τη λειτουργία μίας οργανωμένης πύλης διαδικτύου, είναι ότι για το συγκεκριμένο χώρο που επιθυμεί κανείς, βρίσκει πράγματι αποκλειστικά στοιχεία που αφορούν τον τουρισμό π.χ. ή τα βιομηχανικά προϊόντα ή τα κρασιά ή οτιδήποτε άλλο εξάγουμε αυτή στιγμή. Και νομίζω ότι η λειτουργία του διαδικτύου, μέσα από την καινούργια πύλη που δημιουργείται, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες στην ελληνική αγορά, στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στον ελληνικό τουρισμό .

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 έπαιξαν ένα καθοριστικό ρόλο στη συνεργασία μας. Διότι θελήσαμε, με αφορμή τη μεγάλη ζήτηση που θα υπάρξει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από όλο τον κόσμο, να μπορέσουμε, μέσα από το συγκεκριμένο δικτυακό τόπο, που βέβαια είναι προσβάσιμος στα αγγλικά, γερμανικά και ελληνικά, να έχουμε μία πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων της Ελλάδας. Τουλάχιστον, στο συγκεκριμένο χώρο των πελατών του διαδικτύου, που είναι περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες, στη Γερμανία βασικά, αλλά και για ομιλούντες τη γερμανική γλώσσα σε γειτονικές χώρες, όπως βέβαια και παγκόσμια. Διότι στο διαδίκτυο δεν περιορίζεται κανείς από τις γεωγραφικές τοποθεσίες. Aρα ένα δυνατό δίκτυο, με μεγάλο αριθμό πληροφοριών και συνδέσεις δεδομένων αποτελεί πάντοτε μία τεράστια δυνατότητα αξιοποίησης.

Επομένως, χαιρετίζω αυτή τη συνεργασία, ο ΕΟΤ στην προκειμένη περίπτωση και η Γενική Γραμματεία Τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να εξετάσουν τους τρόπους συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία διαδικτύου, να διερευνήσουμε τις δυνατότητες χρήσης και να στηρίξουμε την έναρξη λειτουργίας πλέον αυτού του συστήματος.

Γνωρίζετε φυσικά, ότι είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα δημιουργίας Παρατηρητηρίου για τον Ελληνικό Τουρισμό, είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης μίας ελληνικής πύλης διαδικτύου για τον τουρισμό, είναι προγράμματα που καλύπτονται μέσα από το Γ΄ ΚΠΣ μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει 2-3 μήνες ακόμη. Έτσι ώστε, ανεξάρτητα του πότε θα τελειώσουν οι διεργασίες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και αυτοτελώς πλέον, την ξεχωριστή λειτουργία μίας ειδικής πύλης για τον τουρισμό ή του Παρατηρητηρίου για τον τουρισμό, ερχόμαστε να αξιοποιήσουμε αυτήν τη δυνατότητα, που είναι υπαρκτή και είναι άμεσα σε πλήρη λειτουργία.

Και αυτό θα αποτελέσει νομίζω, μία ουσιαστική απάντηση στη ζήτηση και στην ανάγκη ενίσχυσης της παροχής πληροφόρησης ενόψει της τουριστικής χρονιάς 2004, και ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος συμπλήρωσε ότι “η συνεργασία με την WEB.DE θα αποτελέσει ακόμα ένα βήμα της χώρας μας στην προώθηση συνεργασίας της με την Γερμανία στον τομέα της νέας τεχνολογίας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, πράγμα που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την χώρα μας αυτήν την περίοδο”.

Η ανάκτηση του “Greece Portal Olympic Year 2004” από την WEB.DE, υποστηρίζεται και χορηγείται από ελληνικής πλευράς από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς επίσης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου. Επίσης το “Greece Portal Olympic Year 2004” υποστηρίζεται από το Ελληνο-Γερμανικό επιμελητήριο, την παραολυμπιακή επιτροπή, την UNICEF, την Team A.S. κ.λ.π.

Η WEB.DE AG

Η WEB.DE AG με έδρα την Karlsruhe είναι εγγραμμένη στο χρηματιστήριο αξιών της Φρανκφούρτης και ανήκει στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου στην Γερμανία. Το επιχειρηματικό της μοντέλο στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς αναπτυξιακούς τομείς.
Διαφήμιση μέσω Διαδικτύου, ηλεκτρονικό εμπόριο, υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου και Web-τηλεπικοινωνία.

Η WEB.DE AG είναι εγγραμμένη στο χρηματιστήριο Αξιών της Φρανκφούρτης όπως επίσης και στον ειδικό τεχνολογικό δείκτη TecDAX. Το τελευταίο τρίμηνο του 2002 η WEB.DE παρουσιάζει μια σταθερή κερδοφόρα πορεία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024