Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Πράσινος Τουρισμός του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ)
Πράσινος Τουρισμός

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Πράσινος Τουρισμός του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ)

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στον έλεγχο του λειτουργικού κόστους με περιορισμό της σπατάλης πόρων και στην αύξηση της ελκυστικότητας των τουριστικών μονάδων, μέσα από […]

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στον έλεγχο του λειτουργικού<...> κόστους με περιορισμό της σπατάλης πόρων και στην αύξηση της ελκυστικότητας των τουριστικών μονάδων, μέσα από παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ύδατος και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και μέσω της υιοθέτησης και πιστοποίησης συστημάτων οικολογικής λειτουργίας, αλλά και της προβολής των παραπάνω.

Είναι εξαιρετικά ευέλικτο παρέχοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης ευρέως φάσματος δράσεων, όπως κτιριακά και διαμορφώσεις χώρων, μηχανήματα και εξοπλισμό, καθώς και αμοιβές συμβούλων, πιστοποιήσεις ποιότητας και έξοδα διαφήμισης και προβολής.

Επιλέξιμα είναι ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν νόμιμα πριν από την 1-1-2008 και δεν ανήκουν στο δημόσιο.

Ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι 30 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση είναι 40% και για μικρά νησιά 45%! Ο προϋπολογισμός ενός υποβαλλόμενου έργου μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό για την πορεία του τουρισμού πρόγραμμα σε μια περίοδο όπου όλο και περισσότεροι επισκέπτες αλλά και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως ευαισθητοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται από 1/7 έως 10/9/2010.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024