Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηGRecoIslands – ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκαν τα κριτήρια επιλογής όσων νησιών θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

GRecoIslands – ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκαν τα κριτήρια επιλογής όσων νησιών θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα

ESPA

Στο περιθώριο της συνεδρίασης στους Φούρνους, τα μέλη της Επιτροπής και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ και τη μονάδα αφαλάτωσης της Θύμαινας.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στους Φούρνους Κορσεών, η 2η ​​​συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης της πρωτοβουλίας GRecoIslands – ΕΣΠΑ. Η πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, έχει στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της μικρονησιωτικότητας με καινοτόμο και πολύπλευρο τρόπο. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αειφορία και ο μετασχηματισμός προς αυτή των ελληνικών νησιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική και κοινωνική ευημερία των κατοίκων τους και η κοινωνική συνοχή.
ESPA
Σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης, που είχε πραγματοποιηθεί στην Κύθνο τον Ιούνιο 2023, στους Φούρνους παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν τα κριτήρια επιλογής των νησιών που θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα, συνεκτιμώντας τη χωρική συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη. Στη συνέχεια, συζητήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, καθώς η πρωτοβουλία εφαρμόζει μια “από τα κάτω προς τα πάνω” προσέγγιση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων, στο πλαίσιο της αρχής της εταιρικότητας και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Τέλος, αναλύθηκε ο οδικός χάρτης της πρωτοβουλίας με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα ενεργειών.
Στην Επιτροπή Καθοδήγησης μετέχουν τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού καθώς και οι νησιωτικές Περιφέρειες. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.​
Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024