Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΤο WTTC ανοίγει την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Κιγκάλι με ένα ισχυρό μήνυμα ανάκαμψης για τα ταξίδια και τον τουρισμό
Συνέδρια

Το WTTC ανοίγει την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Κιγκάλι με ένα ισχυρό μήνυμα ανάκαμψης για τα ταξίδια και τον τουρισμό

Το Κιγκάλι στη Ρουάντα σηκώνει το στέμμα ως ο πρώτος αφρικανικός προορισμός για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής

Καθώς η 23η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ξεκίνησε στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα στη Ρουάντα, η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC Julia Simpson αποκάλυψε ότι ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού επιστρέφει δυναμικά, επιστρέφοντας στην προπανδημιακή περίοδο του 2019.

Τα τελευταία δεδομένα από το WTTC και του Oxford Economics δείχνουν ότι τα παγκόσμια ταξίδια επιστρέφουν, με όλες τις περιοχές να ανακάμπτουν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, και με την Ασία και τον Ειρηνικό να πρωτοστατεί.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής στο Κιγκάλι, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC Julia Simpson είπε: «Τα τελευταία μας δεδομένα υπογραμμίζουν τη διαρκή ελκυστικότητα και ανθεκτικότητα του κλάδου μας που ανακάμπτει ταχύτερα από το αναμενόμενο. Αυτή η τάση υπογραμμίζει τη μακροχρόνια όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια και παρά το δυναμικό πλήρους ανάκαμψης της Κίνας που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, οι επιδόσεις του παγκόσμιου τομέα ξεπερνούν τις προσδοκίες».

Ο Arlnold Donald, πρόεδρος του WTTC είπε στην ομιλία του «Είμαι πολύ περήφανος που έχουμε την πρώτη μας παγκόσμια σύνοδο κορυφής στην Αφρική, και ιδιαίτερα στη Ρουάντα. Η Ρουάντα αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ενός προορισμού που αγκαλιάζει τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση στον πυρήνα της. Καθώς ανακάμπτουμε από την πανδημία, η βιωσιμότητα έχει ύψιστη σημασία. Όχι μόνο έχουμε την ικανότητα αλλά και την ευθύνη”.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του κλάδου

Το WTTC παρουσίασε και τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Έρευνας Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ESR) που διαμορφώνουν τον τουριστικό κλάδο, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Αειφόρου Τουρισμού (STGC), μέρος του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του WTTC στο Ριάντ, οι δύο οργανισμοί ξεκίνησαν τη συνεργασία και αποκάλυψαν τα εναρκτήρια αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του κλάδου για πρώτη φορά. Αυτό αντιπροσωπεύει τα πιο ολοκληρωμένα περιβαλλοντικά δεδομένα στην ιστορία του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του αποτυπώματος της ενέργειας και της χρήσης νερού.

Η έρευνα όχι μόνο αναφέρει τον άμεσο αντίκτυπο του κλάδου, αλλά και τις επιπτώσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, τόσο εντός των εθνικών συνόρων όσο και εκείνων που είναι ενσωματωμένοι στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού του κλάδου του τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κλάδος ευθύνεται για το 8,1% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2019, το 10,6% της συνολικής παγκόσμιας ενέργειας και το 0,9% της χρήσης γλυκού νερού. Τα πρωτοποριακά δεδομένα ESR καλύπτουν 185 χώρες σε όλες τις περιοχές και θα ενημερώνονται κάθε χρόνο με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Βασιζόμενη στην παγκοσμίου φήμης Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων του WTTC, αυτή η πρωτοβουλία εισάγει εξατομικευμένα ενημερωτικά δελτία για κάθε χώρα και μεγάλες παγκόσμιες περιοχές, καθώς και έναν αποκλειστικό microsite που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τα δεδομένα λεπτομερώς.

Εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του WTTC

Ως οικοδεσπότης της πρώτης παγκόσμιας συνόδου κορυφής WTTC στην Αφρική, η εκδήλωση στο Κιγκάλι, θα παρουσιάσει τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιντιέ Ντρογκμπά. Επίσης, παρών θα είναι και ο Justin Urquhart-Stewart, Global Economist και διάσημος επιχειρηματικός σχολιαστής, ο Francis Gatare, Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Ρουάντα, καθώς και αρχηγοί κρατών από την περιοχή.

Άλλοι ομιλητές περιλαμβάνουν την Ineza Umuhoza Grace, Climate Activist, την Juliet Slot, Chief Commercial Officer στο Arsenal Football Club και τον David Pekoske, TSA Administrator των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024