Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣε ελληνικά χέρια το Hyatt Regency Βελιγραδίου

Σε ελληνικά χέρια το Hyatt Regency Βελιγραδίου

Στην αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ξενοδοχειακής μονάδας Hyatt Regency Βελιγραδίου, προχώρησε η ξενοδοχειακή επιχείρησηΛάμψα, αποκτώντας το 51% των μετοχών. Το υπόλοιπο του 49% των μετοχών του ξενοδοχείου ανήκει στην […]

Στην αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ξενοδοχειακής μονάδας Hyatt Regency Βελιγραδίου, προχώρησε η ξενοδοχειακή επιχείρηση<...>Λάμψα, αποκτώντας το 51% των μετοχών. Το υπόλοιπο του 49% των μετοχών του ξενοδοχείου ανήκει στην κρατική εταιρία πετρελαίων της Βουλγαρίας.

Το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, είναι το μόνο 5άστερο ξενοδοχείο με δυναμικότητα 308 δωματίων και σουιτών. Επίσης περιλαμβάνει σημαντικούς συνεδριακούς χώρους καθώς και αίθουσες εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση έγινε μέσω της θυγατρικής της Λάμψα κυπριακής εταιρίας, Luella Enterprises Company Ltd, η οποία αγόρασε το 100% των μετοχών της North Haven Ltd, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και είναι θυγατρική της εταιρίας Hyatt International Holdings Company. Η North Haven Ltd είναι κυρία του 51% των μετοχών της εταιρίας Beogradsko Mesovito Preduzece A.D., η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου Hyatt Regency στο Βελιγράδι.

Η Hyatt International θα παραμείνει διαχειρίστρια του ξενοδοχείου για τα επόμενα 23 χρόνια. Επίσης, παραχωρήθηκε στη Λάμψα ή σε θυγατρική της, δικαίωμα προαιρέσεως αγοράς στην τιμή κτήσης του 100% των μετοχών της εταιρίας Belven Associates, που εδρεύει στις Μπαχάμες, η οποία είναι δικαιούχος δανείου ύψους 36,1 εκατ. δολαρίων προς την εταιρία Beogradsko Mesovito Preduzece A.D., ασφαλισμένου με υποθήκη επί του ακινήτου.

Οι όροι του ως άνω δανείου κρίνονται από την εταιρία ιδιαίτερα ευνοϊκοί από πλευράς αποδόσεως, με βάση τις σημερινές συνθήκες. Προσωρινός κύριος του 100% των μετοχών της Belven Associates κατέστη, επίσης, κατόπιν αγοράς από συμφέροντα της οικογένειας Pritzker, εταιρία συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη.

Η εταιρεία σκοπεύει να εξασκήσει το δικαίωμα προαιρέσεωςμόλις εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της συναλλαγής αυτής, με τραπεζικό δανεισμό ή και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024