Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤετραήμερο γευστικών αναμετρήσεων στο Royal Mare Village
4ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Τέχνης

Τετραήμερο γευστικών αναμετρήσεων στο Royal Mare Village

To Grand Prix Μαγειρικής, Taste of Life, ένας θεσμός με διεθνή αναγνωρισιμότητα, διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Aldemar και το ουκρανικό τουριστικό γραφείο TPG – Travel Professional Group […]

To Grand Prix Μαγειρικής, Taste of Life, ένας θεσμός με διεθνή αναγνωρισιμότητα, διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Aldemar και το<...> ουκρανικό τουριστικό γραφείο TPG – Travel Professional Group στις αρχές Μαΐου, στην Κρήτη.

Από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου 2009, διάσημοι chef από 3 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο του Ομίλου Aldemar, Royal Mare Village στη Χερσόνησο, για να αναμετρηθούν στο διαγωνισμό. Οι διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν πιάτα εμπνευσμένα από την εθνική τους γαστρονομική παράδοση, καθώς και πρωτότυπες συνταγές που έκαναν αίσθηση τόσο στους κριτές όσο και στο κοινό, το οποίο έσπευσε να θαυμάσει τους διάσημους chef επί τω έργω, στο χώρο του εστιατορίου El Greco καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η εκδήλωση κορυφώθηκε στις 15 Μαΐου όπου πραγματοποιήθηκε ο εμπνευσμένος διαγωνισμός Super Cup. Σ’ αυτόν συμμετείχαν οι ομάδες των χωρών, οι οποίοι κλήθηκαν να επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία και δημιουργικότητα τους ετοιμάζοντας πιάτα με υλικά που δε γνώριζαν πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Την Επιτροπή Αξιολόγησης, όπως κάθε χρόνο, πλαισίωσαν πιστοποιημένοι γαστρονόμοι, καθώς και πρόεδροι Λεσχών Αρχιμαγείρων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στις εξής κατηγορίες:
– Original main dish (Κυρίως Πιάτο)
– Modern cuisine (Σύγχρονη Κουζίνα)
– Dish from mutton(Πιάτα με αρνί)
– Original dish from fish & sea food(Πιάτα με ψάρι και θαλασσινά)
– Products of Macaroni (Φρέσκα Ζυμαρικά)
– Vegetarian dish(Πιάτα Χορτοφάγων)
– Carving from fruits & vegetables (Σκάλισμα σε φρούτα και λαχανικά)
– Restaurant desert (Επιδόρπιο εστιατορίου)
– Golden chief of the year(Χρυσός Chef της χρονιάς)
– Super Cup

Στην κατηγορία Χρυσός Chef αναδείχτηκε ο Έλληνας Chef a la carte του Royal Mare Village, κ. Γιώργος Χατζόπουλος. Στην κατηγορία του Super Cup, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ουκρανίας, με τους Valenchuk Andrey, Vorona Alexander και Romashov Artem, ενώ δεν έλειψαν και οι πρωτιές για τις ελληνικές συμμετοχές στις κατηγορίες σύγχρονης κουζίνας, πιάτων με αρνί, φρέσκων ζυμαρικών, χρυσού chef, σκάλισμα σε φρούτα και λαχανικά και επιδορπίου.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν κατακτώντας διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες chef από τον ευρύτερο ξενοδοχειακό χώρο και gourmet εστιατορίων: (αλφαβητικά) Γ. Αμπαρτζάκης, Γ. Δασκαλάκης, Β. Δασκαλάκης, Σ. Δασκαλάκης, Γ. Δοργιoμανωλάκης Μ. Κατσαπρακάκης Β. Κασσιώτης, Θ. Κουρής Δ. Μιχάλης Π. Λαμπρινίδης, Δ. Μπουγονικολός, Ζ. Πετράκης Στ. Φρυσουλάκης, Α. Φωτεινιτσόγλου, Γ. Χατζόπουλος,Ζ.Χριστοφής.

Για την τελετή βράβευσης των νικητών διοργανώθηκε ένα λαμπρό gala – dinner στις 18 Μαΐου, με προσκεκλημένους όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά και εκπροσώπους από την τοπική κοινωνία της Κρήτης και εκλεκτούς επισκέπτες.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Taste of Life, δημιουργήθηκε και διοργανώνεται με επιτυχία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στηρίζοντας τη γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, της επικοινωνίας των λαών και όχημα ανάπτυξης του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024