Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις5G: Έκθεση υψηλών ταχυτήτων η 84η ΔΕΘ
Εκθέσεις

5G: Έκθεση υψηλών ταχυτήτων η 84η ΔΕΘ

Το 5G για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση μέσω πιλοτικού προγράμματος.

Μια νέα εμπειρία σύνδεσης θα βιώσουν οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ, καθώς θα γνωρίσουν για πρώτη φορά τη 5G τεχνολογία, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του διαδικτύου. Η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιαστεί πιλοτικά το δίκτυο 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ: Θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της WIND. Θα μπορούν στο περίπτερο 12 και στον χώρο της WIND, χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G της εταιρείας Huawei, να κατεβάσουν αρχεία σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, να δουν 4K video σε εξαιρετική ανάλυση και να κάνουν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5ης γενιάς.

Το 5G θα έχει καθοριστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα φέρει νέες ιδέες και χρήσεις σε πολλά πεδία εφαρμογής: στις έξυπνες πόλεις και σπίτια, στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιομηχανία, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω κινητού, σε κάθε σημείο του φυσικού κόσμου που θα διασυνδεθεί με τον ψηφιακό. Πρακτικά, το 5G έρχεται για να μεταμορφώσει ολόκληρους κλάδους και να προσφέρει τη δυνατότητα για μια σειρά από νέες υπηρεσίες.

Η Ινδία τιμώμενη χώρα

Στη φετινή διοργάνωση, η ΔΕΘ προσκαλεί ως Τιμώμενη Χώρα την Ινδία, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομική και επενδυτική υπερδύναμη, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου. Η Ινδία παίρνει τη σκυτάλη από τις ΗΠΑ, που τιμήθηκαν πέρυσι, για να προσθέσει το δικό της στίγμα στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας. Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα πραγματοποιήσουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις, με στόχο τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου, με τον πρόεδρο του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, κ. Άγγελο Τσαβδάρη, και μέλη του, παρουσία του Υφυπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: “Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, που τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ινδία, αν και γενικότερα η Ινδία είναι μια χώρα που ενδιαφέρει την Ελλάδα, είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου και τα μέλη του, η οποία και θα συνεχιστεί. Στόχος είναι η ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων“.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαβδάρης ανέφερε: “Συναντηθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άκουσε τις απόψεις μας, τα αιτήματα μας και έθεσε τις βάσεις για μια περαιτέρω συνεργασία που θα είναι αποδοτική και αποτελεσματική για την ελληνική οικονομία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη δυνατότητα που μας έδωσε να του παραθέσουμε τις απόψεις μας“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024