Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕκπαιδευτική παρουσίαση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε Ολλανδούς φοιτητές
Προορισμοί

Εκπαιδευτική παρουσίαση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε Ολλανδούς φοιτητές

Στη ΔΕΘ, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσίασε σε Ολλανδούς φοιτητές τη δομή και λειτουργία του, εστιάζοντας σε θέματα αειφορίας, βιωσιμότητας, και στρατηγικές marketing για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, στην αίθουσα «Νικόλαος Γερμανός» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε μια ομάδα 36 Ολλανδών φοιτητών του τμήματος Τουρισμού του Inholland University που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. Μέσα σε ένα ευρύ φάσμα εξωστρέφειας και εκπαιδευτικών δράσεων στις οποίες στοχεύει, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τη δομή και τη λειτουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν έντονα τα θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας για τα οποία οι «μελλοντικοί τεχνοκράτες» της τουριστικής βιομηχανίας έδειξαν έντονο το ενδιαφέρον τους. Ένα ακόμα σημαντικό key-pointτης συνάντησης αποτέλεσε και η πετυχημένη σειρά από στρατηγικές marketingπου εφαρμόζει ο ΟΤΘ που έχουν συμβάλλει τελικά σε μεγάλο βαθμό ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Με αφορμή την ανταλλαγή απόψεων περί Άμστερνταμ και Θεσσαλονίκης ως τουριστικά προϊόντα, αναλύθηκε η διαφοροποίηση της στρατηγικής των DMOs (Οργανισμών Μάρκετινγκ Προορισμού) ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας του κάθε brand.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024