Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Google διοργανώνει ημερίδα για τις δυνατότητες του Internet στον τουρισμό
Google Travel Forum

Η Google διοργανώνει ημερίδα για τις δυνατότητες του Internet στον τουρισμό

Η Google Ελλάδος πραγματοποιεί την ημερίδα Google Travel Forum στις 2 Φεβρουαρίου, με στόχο την ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στην τουριστική αγορά.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον επιχειρηματικό τομέα, η Google Ελλάδας θα διοργανώσει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, την πρώτη ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τον τουρισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στον τουρισμό και να παρουσιάσει λύσεις μέσα από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της Google.

Είναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι η δύναμη του Διαδικτύου είναι καταλυτική και η χρήση του ανοίγει πόρτες στο μέλλον, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, που η επιλογή βασίζεται στη διάδοση της εικόνας και της πληροφορίας.

Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου είναι συχνοί ταξιδιώτες: 75% από αυτούς έκαναν τουλάχιστον ένα σύντομο ταξίδι (μέχρι 5 ημέρες) και ένα μεγάλο ταξίδι (μεγαλύτερο από 5 ημέρες) μέσα στον τελευταίο χρόνο. Και σχεδόν όλοι ξεκίνησαν τον σχεδιασμό του ταξιδιού τους σερφάροντας στο Internet.

Η αναζήτηση των χρηστών στο Διαδίκτυο γίνεται πολύ πιο εμπεριστατωμένα και δυναμικά από ό,τι στο παρελθόν, δίνοντας τη δυνατότητα σε ξενοδόχους και άλλους επιχειρηματίες να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους και μάλιστα δωρεάν. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τον τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας και η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να υιοθετήσει και να αγκαλιάσει αυτές τις αλλαγές ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Google διοργανώνει για το σύνολο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας μία ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ώστε να δούμε μία πλειάδα εφαρμογών, λύσεων και υπηρεσιών αποτελεσματικής προώθησης της επιχείρησής σας.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος, με τίτλο της ομιλίας του “Internet as a key factor for tourism growth”, ενώ ομιλητές θα είναι ο γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας κ. Σ. Λουκάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της youtravel.com και της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels κ. Ι. Κεντ και ο brand strategist κ. Peter Economides, οι οποίοι θα αναλύσουν το τοπίο της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας και θα συζητήσουν για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στελεχών της Google με ειδίκευση στον τουρισμό.

Το κοινό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει στελέχη της κυβέρνησης, εκπροσώπους συνδέσμων και συνεταιρισμών του τουριστικού κλάδου, επιχειρηματίες και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ πριν την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι πάνω στις δυνατότητες του Google AdWords.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024