Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΝέα προγράμματα τουριστικής κατάρτισης από τον ΟΤΕΚ

Νέα προγράμματα τουριστικής κατάρτισης από τον ΟΤΕΚ

Έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στα νέα προγράμματα τουριστικής κατάρτισης και Μετεκπαίδευσης του ΟΤΕΚ, που θα υλοποιηθούν σε […]

Έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν<...> στα νέα προγράμματα τουριστικής κατάρτισης και Μετεκπαίδευσης του ΟΤΕΚ, που θα υλοποιηθούν σε όλη της χώρα το προσεχές διάστημα.

Τα προγράμματα του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης διοργανώνονται ετησίως, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και απευθύνονται σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και εποχιακά άνεργους εμπειροτέχνες. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ε.Π “Ανταγωνιστικότητα” (ΕΠΑΝ) και ειδικότερα συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της απασχολησιμότητας, η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος, η ενθάρρυνση της προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων και των απασχολούμενων τους και η προώθηση των πολιτικών των ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης του ΟΤΕΚ αποκτούν υπαλληλική ιδιότητα και παίρνουν επίδομα πτυχίου σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού.

Τα τμήματα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στις παρακάτω τουριστικές επιχειρήσεις:

  • Στις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ-μπαρ β΄ τάξης και άνω και μαζικά κέντρα εστίασης (catering).
  • Στους πρόσκαιρα άνεργους (και σε ποσοστό 20% επί του συνόλου των μαθητών κάθε τμήματος), εφόσον η διάρκεια της ανεργίας τους δεν είναι μεγαλύτερη των 6 1/2 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος (δηλαδή ανεργία μέχρι 15/12/2004).
  • Κατ` εξαίρεση επιτρέπεται η φοίτηση στα τμήματα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης, συζύγων και κατιόντων ξενοδόχων σε ποσοστό 15% στο σύνολο των μαθητών κάθε τμήματος υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 10, παρ. 2 του Ν. 1077/80 (επίδομα – άρθρο 16, ασφάλιση – άρθρο 17)

Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην τελειοποίηση και συστηματοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων του τουριστικού τομέα, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό. Από τον ΟΤΕΚ παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024