Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤην έδρα της ανώτατης σχολής τουρισμού διεκδικούν Χίος και Ρόδος

Την έδρα της ανώτατης σχολής τουρισμού διεκδικούν Χίος και Ρόδος

Την έδρα της υπό ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής τουρισμού, που εξήγγειλε πριν καιρό ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος,συνεχίζουν να διεκδικούν οι φορείς των νησιών Χίος και Ρόδος, παρά τις […]

Την έδρα της υπό ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής τουρισμού, που εξήγγειλε πριν καιρό ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος,<...>συνεχίζουν να διεκδικούν οι φορείς των νησιών Χίος και Ρόδος, παρά τις ανακοινώσεις του Υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στα πλαίσια της Philoxenia 2005, ότι η σχολή θα πρέπει να τεθεί “υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου ή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Αφορμή για τη νέα κόντρα των νησιών στάθηκαν δημοσιεύματα του ευβοϊκού Τύπου με δηλώσεις και του δημάρχου Χαλκιδέων, που πανηγυρικά αναφέρονται στη δυναμική παρέμβαση του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, ώστε η πανεπιστημιακή σχολή να λειτουργήσει στην Εύβοια, όπου και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μάλιστα, οι φορείς της Χίου, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την μάχη της σχολής τουρισμού, έχουν εμπλέξει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Όπως αφήνουν να εννοηθεί, οι παράγοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι αλληλέγγυοι με τους Χιώτες. Επικαλούνται μάλιστα ως επιχείρημα ότι η σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στη Χίο, διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, γνώση και διεθνή αναγνώριση μέσω υπάρχοντος μεταπτυχιακού προγράμματος για ν` αναλάβει το πρώτο πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού. Το θέμα πρόκειται να απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην προσεχή συνεδρία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024