Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑπουσία εκθεσιακών χώρων και γραφειοκρατία διώχνουν τις διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις από την Ελλάδα

Απουσία εκθεσιακών χώρων και γραφειοκρατία διώχνουν τις διεθνείς εκθεσιακές διοργανώσεις από την Ελλάδα

Η απουσία υποδομής εκθεσιακών χώρων και η γραφειοκρατία, αποτελούν τους κύριους ανασταλτικούς παράγοντες που η Ελλάδα δεν επιλέγεται από τους διεθνείς διοργανωτές εκθέσεων για τη φιλοξενία εκθεσιακών δραστηριοτήτων. Το γεγονός […]

Η απουσία υποδομής εκθεσιακών χώρων και η γραφειοκρατία, αποτελούν τους κύριους ανασταλτικούς παράγοντες που η Ελλάδα<...> δεν επιλέγεται από τους διεθνείς διοργανωτές εκθέσεων για τη φιλοξενία εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπολογίζεται η Ελλάδα ως εκθεσιακός προορισμός και ως εκ τούτου το επιχειρηματικό ενδιαφέρον των ξένων εταιριών για τη σύναψη συνεργασιών με ελληνικές εταιρίες – ο μόνος τρόπος για να εισέλθουν στην ελληνική αγορά -να είναι ιδιαίτερα μικρό.

Οι διαπιστώσεις αυτές για τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή εκθεσιακή αγορά προέκυψαν κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας “Spice up your Exhibition Business & Explore New Markets”, που διοργάνωσε η UFI (Global Association of the Exhibition Industry), στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου 2004.

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν οι προοπτικές των εκθέσεων, όπως αυτές προκύπτουν από την διεύρυνση της ευρωπαϊκής ένωσης και τις νέες αγορές, το marketing των εκθέσεων /εκθεσιακών προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η καταγραφή και αξιοποίηση των νέων καταναλωτικών τάσεων και αναγκών.
Ειδική θέση στην φετινή διοργάνωση του Ζάγκρεμπ είχαν οι ανερχόμενοι εκθεσιακοί προορισμοί της Κίνας, της Τσεχίας και της Ρωσίας.

Τη διεθνή αυτή συνάντηση – σεμινάριο παρακολουθήσαν 120 άτομα από 32 χώρες. Ομιλητές ήταν διοργανωτές εκθέσεων και διοικητικά στελέχη εκθεσιακών κέντρων (15 ομιλητές).

Η μόνη ελληνική παρουσία, στο διεθνές αυτό φόρουμ από την ιδιωτική αγορά των διοργανωτών εκθέσεων, ήταν της xenia Εκθέσεις-Συνέδρια Α.Ε. με τον κ. Νίκο Κούμανη (Project Manager) ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος της Helexpo.
“Στις περισσότερες αγορές, λέει ο κ. Ν. Κούμανης, η εκθεσιακή δραστηριότητα καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του κλάδου των επιχειρηματικών ταξιδιών με έντονους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά καθώς ο κλάδος στερείται ακόμη και βασικά πράγματα, όπως το εκθεσιακό κέντρο για την ανάπτυξη του.
Η συμμετοχή μου στις εργασίες της ημερίδας της U.F.I. εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δραστηριοτήτων των ανθρώπων της xenia, που τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά τα τεκταινόμενα στον κλάδο διεθνώς, προσαρμόζοντας και εκσυγχρονίζοντας τη δομή και τη λειτουργία της έκθεσης και με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες”.

Στα πλαίσια της ημερίδας της UFI ο κ. Νίκος Κούμανης έδωσε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της “Exhibition World” σχετικά με την επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων στην εκθεσιακή δραστηριότητα της Αθήνας.

Λίγο νωρίτερα από την επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ ο κ. Νίκος Κούμανης, επισκέφθηκε την έκθεση IMEX της Φραγκφούρτης και συναντήθηκε με τον Managing Director mr. Simon Clayton της εταιρίας “ref:tech”, η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση υποδοχής και μηχανογράφησης.

Επίσης είχε προηγηθεί συνάντηση του, με τη διευθύντρια της HOSTELCO (Fira Barcelona), κα Isabel Pinol στη Βαρκελώνη για ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο εκθεσιακών φορέων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024