Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των βημάτων διεκδίκησης της EXPO 2008

Οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των βημάτων διεκδίκησης της EXPO 2008

Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας Κυρίων, η οποία διαμορφώθηκε με την ηγεσία του ΒΙΕ και τους εκπροσώπους των άλλων υποψήφιων πόλεων στο Παρίσι, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας […]

Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας Κυρίων, η οποία διαμορφώθηκε με την ηγεσία του ΒΙΕ και τους εκπροσώπους των άλλων υποψήφιων πόλεων στο Παρίσι, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης της EXPO 2008<...>, υπό τη προεδρία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πασχαλίδη η συμφωνία αυτή αφορά τα βήματα διεκδίκησης για το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι το τέλος του 2004, οπότε και θα γίνει η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για την επιλογή της πόλης που θα κληθεί να διοργανώσει την EXPO του 2008. «Με βάση αυτή τη συμφωνία, φροντίζουμε, στη φάση της διεκδίκησης, να πετύχουμε κανόνες του παιχνιδιού που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την παροχή ίσων ευκαιριών, το συντονισμό δραστηριοτήτων, την ενθάρρυνση του fair play» επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι σημασία δίνεται σε τρείς τομείς:

  • Στις συναντήσεις με εκπροσώπους του ΒΙΕ, στη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων του Ιουνίου του 2003, του Δεκεμβρίου του 2003 και του Ιουνίου του 2004.
  • Στον τρόπο παρουσίασης της κάθε υποψηφιότητας σ΄ αυτές τις Γ.Σ. και
  • Στα Διεθνή Συμπόσια που θα διοργανώσει κάθε υποψήφια πόλη σ΄ αυτή τη φάση διεκδίκησης.

«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος προγραμματισμός αυτών των εκδηλώσεων στη διάρκεια του χρόνου που απομένει μέχρι την τελική ψηφοφορία» υπογράμμισε ο κ. Πασχαλίδης. «Επίσης, έχουμε συμφωνήσει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση του θέματος, στην υποστήριξη των χωρών που θα συμμετέχουν στην EXPO του 2008, στη διεθνή προβολή του γεγονότος και λιγότερο σε θέματα που κυρίως φάνηκε να προσέχουν οι υποψήφιες χώρες του 2010, οι οποίες -θα έλεγα- έδωσαν σημασία στο «στυλ» και όχι στην ουσία, στην κεντρική ιδέα, στο κεντρικό θέμα της υποψηφιότητας».

Με βάση, λοιπόν, αυτή τη Συμφωνία Κυρίων, η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει το Διεθνές Συμπόσιο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2003, η Ισπανία τον Οκτώβριο του 2003, ενώ η Ιταλία προσανατολίζεται να το διοργανώσει προς τα τέλη Ιουνίου του 2003.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Γ. εγκρίθηκε το λογότυπο-σήμα της EXPΟ, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους δύο μήνες, αξιολογήθηκε η πορεία του διαγωνισμού για τον Σύμβουλο Διεκδίκησης που ολοκληρώνεται περί τα τέλη Μαρτίου του 2003 και απαντήθηκαν πολιτικά ερωτήματα που σχετίζονται με την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, τα οποία αφορούν το χρόνο πραγματοποίησης της EXPO, το προφίλ του φορέα διοργάνωσης και τη χωροθέτηση του EXPO Site και των συναρτημένων υποδομών πρόσβασης στην περιοχή. Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει μία Ημερίδα, με θέμα “EXPO και Έργα Υποδομών της Ευρύτερης Θεσσαλονίκης”, καθώς και η προκήρυξη ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα εξετάσει την αρχιτεκτονική διάσταση της πραγματοποίησης αυτού του σημαντικού γεγονότος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024