Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠράσινες καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας στα Ποσειδώνια 2010
Οταν το μπλε... σκέφτεται πράσινα

Πράσινες καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας στα Ποσειδώνια 2010

Δύο ημέρες μετά τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου, τα Ποσειδώνια 2010, άνοιξαν τις πύλες τους με μια σειρά «πράσινων» πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής […]

Δύο ημέρες μετά τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου, τα Ποσειδώνια 2010, άνοιξαν τις πύλες τους με μια σειρά «πράσινων»<...> πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που επικρατεί διεθνώς και στον ναυτιλιακό κλάδο.

Κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών και χαρτιού τοποθετήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο από τους διοργανωτές με σκοπό την ανακύκλωση των υλικών από τους χιλιάδες εκθέτες, επισκέπτες και εκατοντάδες δημοσιογράφους, ενώ δύο κολώνες φωτισμού που μετατρέπουν την αιολική και ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική είναι εγκαταστημένες στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης για να σηματοδοτήσουν την περιβαλλοντική θέση των Ποσειδωνίων 2010.

Οι εκθέτες και οι επισκέπτες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά σημεία στα οποία επιτρέπεται το κάπνισμα, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού, ενώ δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Environmental Air of Sweden AB (EAS).

Η EAS είναι μία από τις πολλές εταιρείες και οργανισμούς που συμμετέχουν στα Ποσειδώνια 2010 και εξειδικεύονται σε περιβαλλοντικές λύσεις και θέματα. Επιπλέον, οι διοργανωτές της Έκθεσης προσέφεραν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMERA δικό της περίπτερο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να προωθήσουμε την περιβαλλοντική αφύπνιση ανάμεσα στα μέλη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας που επισκέπτονται την Ελλάδα για να παραστούν στα Ποσειδώνια κάθε δύο χρόνια καθώς η υιοθέτηση μεγαλεπήβολων καινοτομιών, σχεδιασμένων ώστε να συνεισφέρουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της στρατηγικής κοινωνικής υπευθυνότητας που χαράζουμε», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος εκ μέρους των διοργανωτών της Έκθεσης.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024