Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην ισόρροπη ανάπτυξη Θεσσαλονίκης συμβάλλει η EXPO 2008

Στην ισόρροπη ανάπτυξη Θεσσαλονίκης συμβάλλει η EXPO 2008

Η χωροθέτηση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008 στα όρια ευθύνης του Δήμου Εχεδώρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, απαντά στο αίτημα για ισόρροπη ανάπτυξη της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης τόνισε ο υπουργός […]

Η χωροθέτηση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008 στα όρια ευθύνης του Δήμου Εχεδώρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, απαντά στο αίτημα<...> για ισόρροπη ανάπτυξη της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Εχεδώρου Γ. Αρβανιτίδη.

Οι περιοχές της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης που έχουν ευνοηθεί τα τελευταία 50 χρόνια από το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσθηκε στην ευρύτερη περιοχή θα πρέπει να αισθανθούν την ανάγκη να υπάρξουν εξισορροπιστικές δράσεις και στις δυτικές περιοχές χαμηλής ανάπτυξης υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΧΡΟ 2008 αποκτούν προτεραιότητα οι παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης και ανάπλασης των περιοχών του Δήμου Εχεδώρου, αλλά και των γειτονικών δήμων και περιοχών. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Εχεδώρου είναι μια περιοχή με μεγάλη συγκέντρωση δραστηριοτήτων που αφορούν το σύνολο της Θεσσαλονίκης, έχει διπλάσια έκταση από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και μια συγκέντρωση 2.000 βιομηχανιών στην περιοχή του.

“Ζητάμε την ενεργό συναίνεση των τοπικών κοινωνιών των περιφερειακών δήμων με την πεποίθηση πως όταν αυτή υπάρχει στην πράξη το εγχείρημα της ΕΧΡΟ πετυχαίνει, όταν δεν υπάρχει το εγχείρημα οδηγείται σε αποτυχία, όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΧΡΟ 2004 στο Παρίσι εξαιτίας της δυσαρμονίας ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση του Σεν Ντενί όπου χωροθετήθηκε η ΕΧΡΟ 2004” κατέληξε ο κ. Πασχαλίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024