Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετικά τα μηνύματα από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Αυστρίας

Θετικά τα μηνύματα από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Αυστρίας

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία για την ερχόμενη τουριστική περίοδο διέγνωσαν οι συμμετέχοντες στην τουριστική έκθεση της Αυστρίας, MesseFerien 2005, που ολοκληρώθηκε στην Βιέννη…

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία για την ερχόμενη τουριστική περίοδο διέγνωσαν οι συμμετέχοντες στην<...> τουριστική έκθεση της Αυστρίας, MesseFerien 2005, που ολοκληρώθηκε στην Βιέννη προχθές.

Η χώρα μας έλαβε μέρος με μεγάλο περίπτερο και με πολυάριθμους συνεκθέτες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 140.000, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με πέρσι.

Στην επίσημη εκδήλωση που διοργανώθηκε εκεί από τη διεύθυνση Αυστρίας του ΕΟΤ, παραβρέθηκαν ο νομάρχης Ηρακλείου – ως τιμώμενης φέτος περιοχής της Ελλάδας στην έκθεση – Δημήτρης Σαρρής, τιμώντας προσωπικότητες της Αυστρίας για την αγάπη τους και τους δεσμούς τους με την Κρήτη. Ο νομάρχης επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Μπλέχα και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων, Χέρμπερτ Σάιμπνερ.

Σε συνέντευξη Τύπου με Αυστριακούς και ξένους δημοσιογράφους ο νομάρχης Κερκύρας, Γεώργιος Μαχιμάρης, παρουσίασε τις προσπάθειες της Κέρκυρας να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις, ώστε να παραμένει τόσο στο επίκεντρο του τουρισμού στην Ελλάδα, όσο και τουριστικός προορισμός για 365 ημέρες τον χρόνο, αλλά και ένας από τους πλέον αγαπημένους τόπους διακοπών των Αυστριακών, προσελκύοντας ήδη το ένα δέκατο του συνόλου των αφίξεών τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης, ο ένας στους δύο επισκέπτες της έχει ήδη προγραμματίσει να πραγματοποιήσει διακοπές. Το 40%24,3% των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται για το κλασσικό είδος διακοπών ανάπαυσης. Το 23,7% ενδιαφέρονται για μακρινούς προορισμούς και πολυτελή ταξίδια, το 22,1% για μικρής διάρκειας διακοπές, 20% δείχνουν προτίμηση για τουρισμό υγείας και ομορφιάς, ενώ το 17% των επισκεπτών αναζήτησαν προσφορές για οικογένειες.

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία οι κρατήσεις για Ελλάδα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2004 ήταν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, αλλά βάσει των συμπερασμάτων και με δεδομένο ότι οι κρατήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους ουσιαστικά αναπτύσσονται, αναμένεται αύξηση της τάξεως του +3%.

Φέτος, από την πλευρά του ΕΟΤ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των Ιονίων Νησιών με ειδικές καταχωρήσεις και εκδηλώσεις. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρέθεσε μέσω της ΕΤΙΝ γεύμα εργασίας στους Tour operators που διακινούν το τουριστικό ρεύμα προς το Ιόνιο, και σε δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ παρουσία των εκπροσώπων του Γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστήριξε η ΕΤΙΝ και παρέστησαν ο Νομάρχης Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος της ΕΤΙΝ κ. Γ. Μαχειμάρης, ο Αντινομάρχης Λευκάδας κ. Γ. Ζαβιτσιάνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος Ενώσεως Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπ. Γαλιατσάτος, και άλλοι.

Με ενέργειες της ΕΤΙΝ και με τη συνεργασία του ΕΟΤ, προσκλήθηκε να επισκεφτεί επίσημα τα Ιόνια, ο μεγάλος Αυστριακός ζωγράφος Josef Branter, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την Κέρκυρα. Ο κ. Branter πρόκειται να εκδώσει βιβλίο με τίτλο: “Κέρκυρα – Αυστρία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024