Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΥπόθεση των Ελλήνων σε όλη τη γη η EXPO 2008

Υπόθεση των Ελλήνων σε όλη τη γη η EXPO 2008

Υπόθεση και των 17 εκατομμυρίων Ελλήνων όπου γης είναι η EXPO 2008 τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντηση που είχε στο ΥΜΑ-Θ με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη […]

Υπόθεση και των 17 εκατομμυρίων Ελλήνων όπου γης είναι η EXPO 2008 τόνισε ο<...> υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνάντηση που είχε στο ΥΜΑ-Θ με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη με αντικείμενο το συντονισμό των δράσεων, σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού στη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2008. Ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι ο κ. Μαγκριώτης με τα ταξίδια που κάνει μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των απόδημων Ελλήνων που έχουν σε πολλές χώρες του κόσμου σημαντικές ομάδες επιρροής και στη φάση της διεκδίκησης, αλλά κυρίως στη φάση της πραγματοποίησης.

Ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά με την EXPO και ότι υπάρχει μεγάλη θέληση από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα των αποδήμων να στηρίξουν την διεκδίκηση και την διοργάνωση.

Ο κ. Πασχαλίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια έχει γίνει δουλειά σε βάθος και υπάρχει πλέον ένα Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει συνυπογραφεί από 120 φορείς της πόλης, ακόμη και από αυτούς, οι οποίοι έχουν κάποιες επιφυλάξεις και, ταυτόχρονα, υπάρχουν πλέον και οι αιχμές γύρω από τις οποίες μπορούμε να διαμορφώσουμε τους στόχους – προτεραιότητες για την τρέχουσα δεκαετία. Το 2003 είναι ο πρώτος χρόνος-σταθμός. «Πιστεύω, φέτος θα παρθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τα όποια εκκρεμή θέματα και δεν βλέπω άλλο εκκρεμές θέμα, πλην του Μετρό. Για όλα τα υπόλοιπα έχουμε πλέον δρομολογήσει θετικές λύσεις. Δηλαδή, το 2003 θα είναι η χρονιά που θα έρθει το νερό του Αλιάκμονα στη Θεσσαλονίκη. Ήδη είμαστε στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, θα αρχίσει η υποθαλάσσια αρτηρία, γίνονται οι ανισόπεδοι κόμβοι. Το αεροδρόμιο είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, το λιμάνι το ίδιο, η Εγνατία προχωράει. Aρα, δεν καταλαβαίνω μια μεμψίμοιρη κριτική από ορισμένες πλευρές, οι οποίες λένε ότι δεν γίνεται τίποτα στη Θεσσαλονίκη. Γίνονται πολλά στη Θεσσαλονίκη και εμείς πιστεύουμε ότι θα γίνει και το Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Έχω διαβάσει ότι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει καλέσει το Δήμαρχο στην Αθήνα. Το θεωρώ θετική εξέλιξη αυτό και προσβλέπω στις θετικές απαντήσεις. Ανήκω σ’ αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα του έργου κι έχω αγωνιστεί γι’ αυτό. Νομίζω πως η Θεσσαλονίκη πρέπει και μπορεί να αποκτήσει Μετρό. Από κει και πέρα, έχουμε το 2004 με τα Ολυμπιακά γεγονότα και εργαζόμαστε όλοι για το 2008, να έχουμε μία πόλη πιο λειτουργική, ανθρώπινη, σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη» υπογράμμισε ο υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024