Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟικολογικόςΟικολογικό συμπόσιο διοργανώνει το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εν πλω

Οικολογικό συμπόσιο διοργανώνει το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εν πλω

Εν πλω θα πραγματοποιηθεί το από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου το IV Οικολογικό Συμπόσιο με γενικό τίτλο “Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον” και θέμα “Η Αδριατική, μια απειλούμενη θάλασσα, […]

Εν πλω θα πραγματοποιηθεί το από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου το IV Οικολογικό Συμπόσιο με γενικό τίτλο<...> “Θρησκεία, Επιστήμη και Περιβάλλον” και θέμα “Η Αδριατική, μια απειλούμενη θάλασσα, ένας κοινός στόχος”. Το συμπόσιο διοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και θα γίνει στο καράβι Festos Palace των Μινωικών Γραμμών.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίου, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στο μείζον πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων και στις ολέθριες συνέπειές του για την ανθρωπότητα. Από την πλευρά τους, οι Μινωικές Γραμμές, εκδηλώνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους στα θέματα της οικολογίας πρόσφεραν το πλοίο χωρίς κέρδος για την εταιρία.

Η επιλογή του πλοίου δεν έγινε τυχαία! Το πολυτελές Festos Palace έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σέβεται το θαλάσσιο περιβάλλον και το οικοσύστημα. Συγκεκριμένα το πλοίο τηρεί όλους τους κανονισμούς, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση MARPOL 73/78 και είναι εφοδιασμένο με ειδικό πιστοποιητικό.

Στις εργασίες του Συμποσίου θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων κορυφαίοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, που θα προεδρεύει της εκδήλωσης στην Αδριατική Θάλασσα, θα τελέσει λειτουργία σε Ορθόδοξο ναό της Βενετίας, για πρώτη φορά μετά από το σχίσμα των δύο Εκκλησιών, και θα υπογράψει μνημόνιο με τον Πάπα της Ρώμης για κοινή προσπάθεια ορθόδοξων και ρωμαιοκαθολικών, με στόχο τη διάσωση του περιβάλλοντος.

To H/S/F Festos Palace θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά και με ενδιάμεσους σταθμούς την Κέρκυρα, το Δυρράχιο της Αλβανίας, το Κοτόρ του Μαυροβουνίου, το Σπλιτ της Γιουγκοσλαβίας, την Κροατία, το Κόπερ της Σλοβενίας και τη Ραβένα της Ιταλίας θα καταλήξει στη Βενετία όπου θα υπογραφεί η Δέσμευση της Βενετίας από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024