Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘετικές οι επαφές Σημίτη στην Κίνα δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τον τουρισμό

Θετικές οι επαφές Σημίτη στην Κίνα δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τον τουρισμό

Δημιουργούνται από ότι φαίνεται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα μετά από τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την περιοδεία […]

Δημιουργούνται από ότι φαίνεται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα μετά από<...> τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την περιοδεία του στην Κίνα<.>.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας της προσδίδουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών, ακόμα και ισχυρότερων, που επιδιώκουν να επιχειρήσουν στην Κίνα.

“Η Ελλάδα είναι γνωστή στην Κίνα, την εκτιμούν, επιζητούν να έχουν σχέσεις μαζί της και να αναπτύξουν φιλία με τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που έχουμε αξιοποιήσει μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το αξιοποιούμε με συστηματικότητα, με συνέπεια και με προσπάθεια”, είπε.

Η κινεζική πραγματικότητα τόνισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζεται από τόσο τεράστια μεγέθη, ώστε η επιδίωξη να έχουμε σε όλους τους τομείς, όπως και με άλλες χώρες, μια ανεπτυγμένη σχέση, δεν είναι δυνατή σημειώνοντας ότι εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι η επικέντρωση σε ορισμένους, συγκεκριμένους στόχους.

Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε ότι με την τουριστική συνεργασία υπήρχαν και υπάρχουν δυσκολίες, επειδή η Ε.Ε. έχει θέσει ένα πλαίσιο σχέσεων με την Κίνα το οποίο είναι περιοριστικό για τις δυνατότητές μας.

“Αποφασίσαμε, όμως, να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με την Κίνα, τηρώντας μεν αυτό το πλαίσιο, αλλά διεξάγοντας εμείς τις διαπραγματεύσεις. Η εξέλιξη πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα θετική σε αυτό. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να συνάψουμε αυτή την τουριστική συμφωνία και έτσι θα έχουμε μια σημαντική αύξηση για τον ελληνικό τουρισμό με τουρίστες από την Κίνα”, είπε.

Εν τω μεταξύ, πριν ακόμα την επιστροφή το κ. Σημίτη από την Κίνα, ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού της χώρας έστειλε γραπτή πρόταση για την άρση των εμποδίων για τα ταξίδια των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Στο θέμα που απασχολούσε τις δύο πλευρές σχετικά με τον επαναπατρισμό τουριστών που θα αρνηθούν να επιστρέψουν, η κινεζική πλευρά δήλωσε ρητώς ότι αναλαμβάνει τα έξοδα επαναπροώθησης όλων όσων θα προέρχονται από τις οργανωμένες αποστολές των επίσημων τουριστικών γραφείων της Κίνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024