Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΠαραδόθηκε στον Π.Ο.Τ.Α.Π. η μελέτη βελτίωσης και αξιοποίησης των διαδρομών του Ολύμπου
Πεζοπορικός τουρισμός

Παραδόθηκε στον Π.Ο.Τ.Α.Π. η μελέτη βελτίωσης και αξιοποίησης των διαδρομών του Ολύμπου

POTAP

Η μελέτη της Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ εντόπισε και χαρτογράφησε τις υπάρχουσες διαδρομές, τις αξιολόγησε, πρόσθεσε νέες και ήδη δημιουργείται ένα ενοποιημένο δίκτυο μονοπατιών.

Ο Όλυμπος, η κοιτίδα των Oλύμπιων θεών, αποτελεί το σημείο της παγκόσμιας αναφοράς, αλλά και προορισμός επισκεπτών από όλη τη Γη. “Η Πιερία που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην αγκαλιά του υψηλότερου και ιστορικότερου ορεινού όγκου της χώρας, αγωνιά για την αξιοποίησή του, καθώς για την προστασία και την περαιτέρω ανάδειξη των συγκριτικών στοιχείων που συνάδουν με το βουνού των μύθων, του φυσικού κάλλους, της βιοποικιλότητας“, αναφέρει ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.). Έτσι, με γνώμονα τη σημαντική επισκεψιμότητα που γνωρίζει ο Όλυμπος καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, προχώρησε στην ανάθεση εκπόνηση μελέτης με στόχευση την καταγραφή, αναβάθμιση, αποτύπωση και βελτίωση των υφιστάμενων αλλά και νέων διαδρομών και μονοπατιών του.

Φορέας υλοποίησης η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, η οποία ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη, στην οποία καταγράφονται και χαρτογραφούνται εκτός από τις διαδρομές και τα μονοπάτια, η βατότητα, η ασφάλεια των επισκεπτών, η σήμανση των ορειβατικών-πεζοπορικών πορειών, τα περάσματα, η προσβασιμότητα, οι στάσεις ανάπαυσης, τα καταφύγια και ότι θα διευκολύνει και θα παρέχει απόλυτη προστασία των ορειβατών – και όχι μόνο.

Olympos

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, προσδίδοντας βάση στην εκτίμηση της περιβαλλοντολογικής προσαρμογής για τον Όλυμπο και την αναγκαία δικτύωση, παρέδωσε στον Π.Ο.Τ.Α.Π. μια εμπεριστατωμένη και επιμελή από κάθε πλευρά μελέτη, πάντα με κατευθυντήρια αναφορά τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην τοπική οικονομία, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Πιερίας και ιδιαίτερα την προστασία του φυσικού πλούτου του “βουνού των θεών”.

“Η γενικότερη δυναμική των θεσμικών φορέων που συνάδουν με το ρόλο και με τη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, απέδωσε καρπούς σε μια μία ακόμα τουριστική παράμετρο. Αποσκοπώντας στην περαιτέρω παροχή υπηρεσιών για την ανέλιξη και του ορεινού τουρισμού, η αξιόλογη μελέτη της βελτίωσης και αξιοποίησης των διαδρομών και μονοπατιών του Ολύμπου από την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, θα συμβάλλει στην ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας στο νομό μας, στην αειφόρο ανάπτυξη, στην γνωριμία με το περιβάλλον και την πολιτισμική μας διαδρομή, αλλά και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τους κινδύνους του βουνού. Ο ορεινός-ορειβατικός τουρισμός και όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναδειχθούν στον Όλυμπο χρειάζονται τη διαρκή υποστήριξή μας και την οποία παρέχουμε χωρίς φειδώ” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: “Παραλάβαμε μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την ανάδειξη της μοναδικότητας του Ολύμπου, μέσα από τον συνδυασμό του φυσικού πλούτου και τη δημιουργία ενός βελτιωμένου, σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών, πάντα με στόχο την τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας. Η μελέτη εντόπισε και χαρτογράφησε τις υπάρχουσες διαδρομές, τις αξιολόγησε, πρόσθεσε νέες και ήδη προχωρούμε στη δημιουργία ενός ενοποιημένου δικτύου μονοπατιών. Δώσαμε έμφαση στη χωροθέτηση, τη χάραξη και τη πιστοποίηση παλαιών και νέων ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών – μονοπατιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών, την ασφάλεια, τις δυνατότητες, τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα του βουνού. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και τους συνεργάτες της για την παραγωγική συνεργασία”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024