Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΑπώλεια και για τα ξενοδοχεία της Αθήνας η ακύρωση του συνεδρίου της ABTA

Απώλεια και για τα ξενοδοχεία της Αθήνας η ακύρωση του συνεδρίου της ABTA

Πολύπλευρες είναι οι επιπτώσεις από την ακύρωση του συνεδρίου της ABTA στην Αθήνακαθώς πέρα από τη δυσφήμιση της χώρας, αλλά και την απώλεια της δυνατότητας να διαφημίσει το προϊόν της, […]

Πολύπλευρες είναι οι επιπτώσεις από την ακύρωση του συνεδρίου της ABTA στην Αθήνα<...>καθώς πέρα από τη δυσφήμιση της χώρας, αλλά και την απώλεια της δυνατότητας να διαφημίσει το προϊόν της, μία ακόμη παράμετρος έρχεται να προστεθεί. Πρόκειται για την απώλεια χιλιάδων διανυκτερεύσεων από ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία είχαν δεσμευτεί πολλά δωμάτια, όπου και θα διέμεναν οι σύνεδροι.

“Είχαμε ποντάρει πάνω σε αυτό! Όχι όσο αφορά την πληρότητα του ξενοδοχείου μας, αλλά όσο αφορά στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας” αναφέρει στο TravelDailyNews ο διευθυντής πωλήσεων του ξενοδοχείου Ledra Marriott κ. Aγγελος Σωτηρόπουλος και συνεχίζει: “Το θεωρήσαμε μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας και θελήσαμε να το στηρίξουμε. Είχαμε δεσμεύσει πάνω από 200 δωμάτια τα οποία πλέον ο χρόνος θα δείξει αν θα κλειστούν στο διάστημα που απομένει”

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές που είχαν δώσει τα ξενοδοχεία ήταν ειδικές με στόχο την φιλοξενία του συνεδρίου και δεν θα είχαν μεγάλο κέρδος, σε άμεσο οικονομικό επίπεδο. Κάτι τέτοιο εξάλλου επισημαίνει προς το TravelDailyNews, στέλεχος του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, Mεγάλη Βρετανία. “…προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα αναγκαστήκαμε και “πιέσαμε” τις τιμές τόσο που ήταν και λίγο ακόμη πιο κάτω από το κόστος”. Παράλληλα, μας επισημαίνει την σοβαρότητα που είχε αυτό το κοινό για την προώθηση της χώρας μας σε τουριστικό επίπεδο στην αγορά, ενώ όσο αφορά στο θέμα των κρατήσεων 200 δωματίων της Μεγάλης Βρετανίας, θεωρεί ότι κατά κάποιο τρόπο θα καλυφθούν το διάστημα που μεσολαβεί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024