Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι προβλέψεις της ABTA για τις χειμερινές ταξιδιωτικές αποδράσεις των Βρετανών

Οι προβλέψεις της ABTA για τις χειμερινές ταξιδιωτικές αποδράσεις των Βρετανών

Με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας (Association of British Travel Agents – ABTA)να κάνουν λόγο για 2 εκατ. Βρετανούς, που προτίθενται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια […]

Με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας (Association of British Travel Agents – ABTA)<...>να κάνουν λόγο για 2 εκατ. Βρετανούς, που προτίθενται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, η περιοχή της Μέσης Ανατολής θα είναι αυτή που θα προσελκύσει τους περισσότερους, που θα θελήσουν να αφήσουν για φέτος τις παραδόσεις και να απολαύσουν την ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ABTA για τη φετινή χρονιά, ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Αίγυπτο παρουσιάζεται αυξημένος κατά 54%, στην Τουρκία κατά 27%, στο Μαρόκο κατά 25% και στην Ιορδανία κατά 151%.

Αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί για τους Βρετανούς παραμένουν τα Κανάρια Νησιά και οι Η.Π.Α.. Αλλά, από την άλλη, πιο πολλούς οπαδούς έχουν κερδίσει τα ταξίδια μεσαίας και μεγάλης απόστασης, καθώς οι περισσότεροι είναι πλέον διατεθειμένοι να ταξιδέψουν μακριά για να απολαύσουν τον ήλιο, που αναζητούν, και να ζήσουν νέες εμπειρίες. Εξάλλου, οι προορισμοί εκτός Ευρωζώνης, χάρη στην υψηλή αξία του ευρώ, προσφέρουν αυτό ακριβώς που οι περισσότεροι αναζητούν, το `value for money`.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν ως κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για φέτος το Μαρόκο, την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ντουμπάι και το Ομάν. Οι προορισμοί αυτοί, όπως επισημαίνουν, προσφέρουν ποιότητα, value for money και χάρη στη πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα, την δυνατότητα περιπέτειας και εξερεύνησης νέων και άγνωστων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος – Μάρτιος) έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν ταξίδια αναψυχής περίπου 10 εκατ. Βρετανοί, ενώ τα νέα ζευγάρια, που δεν έχουν ακόμη παιδιά έχουν προγραμματίσει στο διάστημα αυτό τις ετήσιες διακοπές τους, που συνήθως είναι σε μακρινούς προορισμούς.

Ειδικότερα, για το 2005/06 η ABTA προβλέπει ότι δημοφιλέστεροι χειμερινοί προορισμοί θα είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Κύπρος, η Τουρκία, οι Η.Π.Α. και η Καραϊβική. Αλλά οι προορισμοί, που θα προσελκύσουν τους περισσότερους τουρίστες το φετινό χειμώνα, θα είναι οι ακόλουθοι:

Τουρκία: Οι tour operators έχουν αυξήσει τα πακέτα τους για Τουρκία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ οι περισσότεροι προσφέρουν διακοπές είτε στο κέντρο της χώρας, είτε στα ανατολικά της παράλια.

Μαρόκο: Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιστεύεται ότι 215.000 Βρετανοί θα επισκεφτούν το Μαρόκο ως το τέλος του 2005, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 25%, σε σχέση με πέρσι. Σημαντικός παράγοντας που έχει συμβάλλει στην αύξηση αυτή, είναι η απόφαση πολλών tour operators να εντάξουν το Μαρόκο στα προγράμματα τους, καθώς όπως εκτιμούν δεν υπάρχει περίπτωση οι επισκέπτες της χώρας να απογοητευτούν από το φυσικό τοπίο της περιοχής.

Αίγυπτος: Τα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, με τους κοραλλιογενείς υφάλους τους και την ηλιοφάνεια, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση επισκεπτών.

Ντουμπάι: Και φέτος το Ντουμπάι θα συνεχίσει να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, καθώς προσφέρει πολυτέλεια, εγγυάται την ηλιοφάνεια και διαθέτει φοβερά καταστήματα.

Ομάν: Το Ομάν, με τις απέραντες πράσινες εκτάσεις του προσφέρει κάτι το διαφορετικό στη περιοχή και θα αποτελέσει μελλοντικά εναλλακτική επιλογή για το Ντουμπάι.

Τυνησία: Οι tour operators εντάσσουν την Τυνησία στα ταξιδιωτικά τους πακέτα, καθώς είναι μια χώρα εξωτική και μάλιστα πολύ πιο κοντά από τα Κανάρια Νησιά, ενώ προσφέρει παράλληλα και `value for money`.

Σχετικά, ο πρόεδρος της ABTA, κ. Martin Wellings, ανέφερε ότι “όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρισμός διευρύνει τους ορίζοντες ενός ατόμου και ξεπερνά τα όποια εμπόδια”. “Είναι φανταστικό” συμπλήρωσε “που η ταξιδιωτική βιομηχανία δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και αναδεικνύει τη Μέση Ανατολή ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024