Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΠόσο “Προσβάσιμος” είναι αλήθεια ο τουρισμός μας;

Πόσο “Προσβάσιμος” είναι αλήθεια ο τουρισμός μας;

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα Προγράμματος OSSATE (One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe) για τον `Προσβάσιμο Τουρισμό`, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 8 και 9 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα Προγράμματος OSSATE (One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe) για τον `Προσβάσιμο Τουρισμό`,<...>η οποία διεξήχθη στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 8 και 9 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα OSSATE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα e-Content της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών σχετικά με την προσβασιμότητα τουριστικών προορισμών και περιοχών.

Στόχος της προτεινόμενης ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία – και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης κατά την διάρκεια των διακοπών τους – να βρίσκουν κατάλληλες και αξιόπιστες πληροφορίες, έξυπνα και αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να επιλέγουν τους προορισμούς, που πραγματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Κατά την διάρκεια της Διημερίδας, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων (Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα, που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, κ. Ελευθερία Μπερνιδάκη – Αλντούς, Αντιδήμαρχος Αθηνών κ. Σκυλακάκης, κ.α.) της τουριστικής βιομηχανίας και μη κυβερνητικών Οργανισμών, παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και την παροχή υπηρεσιών Προσβάσιμου Τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα δόθηκε στον ρόλο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στα νέα τεχνολογικά μέσα. Η ομάδα OSSATE παρουσίασε την ανάλυση της σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα Πληροφοριακά Σχήματα Προσβασιμότητας, προκειμένου να καταλήξουν σε συστάσεις για το προτεινόμενο δίκτυο υπηρεσιών του OSSATE.

Το TravelDailyNews με τη δική του συμμετοχή, παρουσίασε την δυσκολία που υπάρχει για την τουριστική ειδησεογραφική κοινότητα παγκοσμίως να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για τον Προσβάσιμο Τουρισμό. Η μη συνεχής και έντονη προβολή του θέματος από τον τύπο έχει ως αποτέλεσμα την μη ενημέρωση του επαγγελματία.

Με όραμα την πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες προσβασιμότητας για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αυτή η διημερίδα ας αποτελέσει ερέθισμα για την απόκτηση της γνώσης, η οποία θα αναδείξει καινούργιες ευκαιρίες για πανευρωπαϊκή συνεργασία σε θέματα προσβάσιμου τουρισμού.

`Αλλωστε, μια αγορά 45 εκατομμυρίων ατόμων – μόνον στην Ευρώπη – και των συνοδών τους περιμένει εκείνες τις χώρες, που θα τους προσφέρουν πληροφόρηση και θα αποκτήσουν ένα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα μάτια τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024