Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς

Πρόγραμμα για την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe, (OSSΑΤΕ), το οποίο αφορά στην προώθηση της προσβασιμότητας για όλους στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, συμμετέχει ως εταίρος το `Αναπηρία Τώρα`

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe, (OSSΑΤΕ), το οποίο αφορά στην προώθηση της προσβασιμότητας<...>για όλους στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, συμμετέχει ως εταίρος το `Αναπηρία Τώρα`, στα πλαίσια της προσπάθειας υποστήριξης της ισότιμης πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία στο σύνολο των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Project Manager του `Αναπηρία Τώρα`, κ. Χριστίνα Μπελαντή, “σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, που επίσης συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια καταγραφής των προσπελάσιμων καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος”.

“Η υπηρεσία αυτή”, όπως εξήγησε η κ. Μπελαντή “εκτός από την εξυπηρέτηση χιλιάδων τουριστών με αναπηρία, που θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να εντοπίζουν προσπελάσιμα τουριστικά καταλύματα και να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών τουριστικών προορισμών, φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους επιχειρηματίες των τουριστικών εγκαταστάσεων να αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους και να ανοίξουν τις πόρτες της επιχείρησής τους σε νέες ομάδες τουριστών κι επομένως σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών”.

Διαβάστε εκτενέστερα το άρθρο της κ. Μπελαντή “Τουρισμός και άνθρωποι με αναπηρία” στη στήλη “Aρθρο στο TravelDailyNews”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα OSSATE πατήστε εδώ!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024