Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια`Αλλο ένα διεθνές συνέδριο κέρδισε η Ελλάδα με το Aldemar Knossos Royal Village

`Αλλο ένα διεθνές συνέδριο κέρδισε η Ελλάδα με το Aldemar Knossos Royal Village

Με την παρουσία του Νομάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαρρή άρχισε εχθές η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση για τα Ηλεκτροτεχνικά Υλικά και τις Τεχνολογίες Αιχμής του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων, που […]

Με την παρουσία του Νομάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαρρή άρχισε εχθές η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση για τα Ηλεκτροτεχνικά Υλικά και τις Τεχνολογίες Αιχμής του Διεθνούς<...> Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων, που οργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Village στη Χερσόνησο.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναπλ. Καθηγητής Δημοσθένης Αγορής, το Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (Conseil International des Grandes Reseaux Electriques) είναι ένας διεθνής οργανισμός, με παγκόσμια εμβέλεια και ηγετική θέση στον τομέα των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο οποίος ασχολείται με τεχνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και ρυθμιστικά θέματα. Η CIGRE είναι οργανωμένη σε 90 περίπου Εθνικές Επιτροπές (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Επιτροπή) και 15 Τεχνικές Επιτροπές – μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή D1, η οποία ασχολείται με τα Ηλεκτροτεχνικά Υλικά και τις Τεχνολογίες Αιχμής στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η CIGRE στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της διοργανώνει τακτικά συνέδρια και επιστημονικές συνόδους που σκοπό έχουν την προώθηση και την εξέλιξη της γνώσης και της επιστήμης στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και στα οποία συμμετέχουν Μέλη της από τον Ακαδημαϊκό και Βιομηχανικό χώρο. Επίσης, κάθε Τεχνική Επιτροπή, πραγματοποιεί τη δική της επιστημονική σύνοδο, σε μια χώρα του κόσμου κάθε χρόνο.

Για το έτος 2005 ως τόπος διεξαγωγής της συνόδου της Τεχνικής Επιτροπής D1 έχει επιλεγεί η Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετέχουν 140 περίπου επιστήμονες από διάφορες χώρες, Πανεπιστημιακοί καθηγητές, που ασχολούνται με την έρευνα και τη μελέτη της συμπεριφοράς του εξοπλισμού και των δικτύων υψηλής τάσης, καθώς και στελέχη μεγάλων Ηλεκτρικών Εταιρειών και επώνυμων Κατασκευαστικών Οίκων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Στη Σύνοδο θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένες επιστημονικές εργασίες για θέματα που αφορούν στα ηλεκτροτεxνικά υλικά, τη γήρανση και την εκτίμησης του υπόλοιπου ζωής του εξοπλισμού υψηλής τάσης, τη συμπεριφορά των μονωτήρων υπό συνθήκες παράκτιας ρύπανσης και άλλες συνθήκες καταπόνησης, τις εφαρμογές της υπεραγωγιμότητας, τη σύνδεση των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δίκτυα κλπ. Επίσης, έχει οργανωθεί επίσκεψη στο Αιολικό Πάρκο των ‘Πλαστικών Κρήτης’ και στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα όπου έχει επιτευχθεί με πρωτοποριακές μεθόδους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερπηδήσεων των μονωτήρων που οφείλονται στη γειτνίαση με τη θάλασσα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024