Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια ξεκινά ο ΟΣΕ

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια ξεκινά ο ΟΣΕ

Εκστρατείας ενημέρωσης για την ασφάλεια, απευθυνόμενη κυρίως στους οδηγούς Ι.Χ., ξεκινά ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσειένα ανοικτό φόρουμ διαλόγου με τους εργαζόμενους για το σκοπό […]

Εκστρατείας ενημέρωσης για την ασφάλεια, απευθυνόμενη κυρίως στους οδηγούς Ι.Χ., ξεκινά ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει<...>ένα ανοικτό φόρουμ διαλόγου με τους εργαζόμενους για το σκοπό αυτό, όπως ανακοίνωσε χτες, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, στην ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, καθηγητή Διονύση Χιόνη. Ακόμη, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη συσταθεί από τις 8 Μαρτίου ανεξάρτητη επιτροπή για την διερεύνηση των ατυχημάτων, καθώς και τη διερεύνηση όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την κίνηση των αμαξοστοιχιών.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Λιάπης “το μεγάλο πρόβλημα είναι οι οδηγοί που θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάσουν μια φυλασσόμενη διάβαση, ή να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου χωρίς καμία προσοχή. Αυτό είναι απαράδεκτο. Για την ακρίβεια αυτή η συμπεριφορά είναι αντικοινωνική και στην ουσία εγκληματική”.

Το τρένο ήταν και παραμένει το πιο ασφαλές μεταφορικό μέσο. Αυτό το οποίο όμως πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι μια διαδικασία η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυρίαρχος είναι ο σεβασμός των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία από τα θανατηφόρα ατυχήματα το 90% οφείλεται σε παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λιάπης.

Τέλος, ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε και το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τον ΟΣΕ, καθώς επιτελείται προσπάθεια μετατροπής του από μια `κρατικο-κεντρική` επιχείρηση σε `πελατο-κεντρική`, προσπάθεια που απαιτεί την συσπείρωση όλων, αλλά και τη λήψη δύσκολων, πλην όμως απαραίτητων αποφάσεων. Από αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΟΣΕ, οι εργαζόμενοι, όπως διαμήνυσε ο Υπουργός, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024