Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΤσιόκας: Καίριο χτύπημα στην αξιοπιστία του ΟΣΕ η αναστολή βασικών δρομολογίων του
ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τσιόκας: Καίριο χτύπημα στην αξιοπιστία του ΟΣΕ η αναστολή βασικών δρομολογίων του

“Ομολογία πλήρους παραίτησης της Ν.Δ. από την στρατηγική αναγέννησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου αποτελεί η ανακοίνωση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης, για αναστολή επ’ αόριστον δυο βασικών δρομολογίωναμαξοστοιχιών, των 602 […]

“Ομολογία πλήρους παραίτησης της Ν.Δ. από την στρατηγική αναγέννησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου αποτελεί η ανακοίνωση της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης, για αναστολή επ’ αόριστον δυο βασικών δρομολογίων<...>αμαξοστοιχιών, των 602 και 603, που αφορούν διαδρομές Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης” κατά τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Χάρη Τσιόκα.

“Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χατζηδάκης, στον ένα χρόνο της θητείας του” συνέχισε ο κ. Τσιόκας, “ταυτίζεται πλέον με επιλογές απαξίωσης, συρρίκνωσης και εκποίησης και μάλιστα άνευ όρων σε ανταγωνιστές μεριδίων όλων των ΜΜΜ με θύματα τους πολίτες, την ελληνική περιφέρεια και τον τουρισμό. Η δημόσια περιουσία έχει μετατραπεί πλέον σε εργαλείο τακτοποίησης υποχρεώσεων της κυβέρνησης σε τρίτους, γεγονός που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την εικονική αντιπαράθεση υπουργών της ίδιας κυβέρνησης (Υπουργείο Μεταφορών – Υπουργείο Ανάπτυξης)”.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι οι αμαξοστοιχίες 602 και 603, που έχουν χαρακτηριστεί ως τραίνα κοινωνικών αναγκών και που εξυπηρετούν όλον τον βασικό κορμό της Ελλάδας, έχουν 100% πληρότητα και οικονομικό εισιτήριο, που το προσεγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα.

“Πίσω, λοιπόν, από μία απλή ανακοίνωση αναστολής δρομολογίων, που παρουσιάζεται σαν προσωρινή και μειωμένης σημασίας, κρύβεται”, κατά τον κ. Τσιόκα, “ένα καίριο χτύπημα στην αξιοπιστία του ΟΣΕ και στη δυνατότητά του για εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επιβατών με ασφάλεια, άνεση και με λογική τιμή“. “Η ενέργεια αυτή, που δυστυχώς δε θα είναι η μοναδική, αλλά θα υπάρξει συνέχεια με σειρά αντιστοίχων, που θα μειώνουν την παρουσία του σιδηρόδρομου στον ελληνικό χώρο”, πρόσθεσε, “δεν ήταν τυχαία, αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της πολιτικής απαξίωσης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.”.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάλεσε τον την Κυβέρνηση να παρουσιαστεί άμεσα στο Κοινοβούλιο και να απαντήσει στην επερώτηση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, αλλά και να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της αναστολής των δρομολογίων και να αφήσει κατά μέρος τις προσχηματικές και ψευδείς δικαιολογίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024