Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΙσπανικό ενδιαφέρον για μεγάλο ποσοστό μετοχών της TUI

Ισπανικό ενδιαφέρον για μεγάλο ποσοστό μετοχών της TUI

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Riu προτίθεται να αγοράσει μέχρι και το 20% των μετοχών του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου τουριστικών επιχειρήσεων TUI. Μάλιστα, η καθημερινή […]

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Riu προτίθεται να αγοράσει μέχρι<...> και το 20% των μετοχών του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου τουριστικών επιχειρήσεων TUI. Μάλιστα, η καθημερινή ισπανική εφημερίδα “ABC”, επί του θέματος γράφει ότι η Riu είναι ο βασικός συνομιλητής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος WestLB, το οποίο κατέχει το 31,3% των μετοχών του ομίλου της TUI.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται ασφαλείς πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, η WestLB επιθυμεί να μειώσει αισθητά το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο των γερμανικών συμφερόντων ομίλου τουριστικών επιχειρήσεων, πουλώντας τις μετοχές πάνω από 900 εκατ. ευρώ, ώστε να καταφέρει να “ορθοποδήσει” οικονομικά, καθώς η Rui ενδιαφέρεται να αγοράσει ακόμη και το ένα πέμπτο των μετοχών του TUI.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της WestLB κ. Thomas Fischer επιβεβαίωσε το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις για την πώληση των μετοχών, αλλά απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αγοράς τους από την ισπανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Rui.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024