Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜειώνει την διακίνηση των τουριστών ο Thomson

Μειώνει την διακίνηση των τουριστών ο Thomson

Μειώνει τον αριθμό που θα διακινήσει από την Μεγάλη Βρετανία προς τους παραθεριστικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι ο τουριστικός οργανισμός Thomson. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της TUI και […]

Μειώνει τον αριθμό που θα διακινήσει από την Μεγάλη Βρετανία προς τους παραθεριστικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι ο τουριστικός οργανισμός Thomson<.><...>. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της TUI και πρώην διευθυντή του Thomson κ. Charles Gurassa, ο Thomson θα ακολουθήσει τις τάσεις της αγοράς και θα περικόψει τον αριθμό των τουριστών που θα διακινήσει το καλοκαίρι του 2002 κατά 10%. Αυτή η απόφαση προέρχεται, όπως ανέφερε ο κ. Gurassa, από την κρίση της 11ης Σεπτεμβρίου. Επίσης, ο Thomson μειώνει διάφορες πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνουμε ότι ήδη η εταιρία έχει μειώσει την κίνηση του για τον χειμώνα του 2001-2001 κατά 10%, μια απόφαση που έλαβε μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Gurassa είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της TUI για την Βόρεια Ευρώπη, όπως επίσης, και για την αεροπορική εταιρία της Preussag, μια θέση που ανέλαβε μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις της Preussag στον χώρο του τουρισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Preussag κ. Michael Frenzel δήλωσε ότι, ο γερμανικός όμιλος Preussag είναι αδύνατο να φθάσει φέτος τον στόχο των 560 εκατ. λιρών Αγγλίας λειτουργικών εσόδων που είχε ανακοινωθεί στην αρχή της τουριστικής περιόδου, κυρίως λόγω της κρίσης από την 11η Σεπτεμβρίου και της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Τα οικονομικά στοιχεία της Preussag για τους τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, και Σεπτέμβριο 2001 αναφέρουν λειτουργικά έσοδα της τάξεως των 140 εκατ. λιρών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024