Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣε άσχημη οικονομική κατάσταση το My Travel Group

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση το My Travel Group

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση φαίνεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς του κόσμου το My Travel Group, σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα του τελευταίου 6μήνου…

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση φαίνεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς του κόσμου το My Travel Group, σύμφωνα με<...> τα οικονομικά του αποτελέσματα του τελευταίου 6μήνου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης, στην κακή οικονομική θέση της επιχείρησης έχει συμβάλει και το γεγονός του πολέμου στο Ιράκ. Οι απώλειες μεγαλώνουν και από 150,2 εκατ. λίρες Αγγλίας που ήταν το 2002 έχουν διαμορφωθεί στα 282,7 εκατ. λίρες Αγγλίας για το 2003. Πρόσφατα μάλιστα το My Travel Group υπόγραψε επαναχρηματοδότηση από τις τράπεζες ύψους 1,3 τρισ. λίρες Αγγλίας.

Το στρατηγικό σχέδιο της My Travel Group που ήδη εφαρμόζεται προβλέπει να επιφέρει ετήσια μείωση του κόστους και ικανοποιητικές βελτιώσεις ύψους 150 εκατ. μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2005. Οι κρατήσεις του ομίλου για το καλοκαίρι είναι μειωμένες κατά 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ ήδη έχει γίνει 12% μείωση στον αριθμό των τουριστών που διακινεί. Η μείωση αυτή μόνο για στους Βρετανούς τουρίστες είναι ίση με 420.000 άτομα ή λιγότερα πακέτα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κ. Peter McHugh, διευθύνων σύμβουλος του My Travel Group τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος που ανακοινώνει ότι έχει γίνει συμφωνία για να υπάρξουν τραπεζικές διευκολύνσεις προς την εταιρία My Travel Group, οι οποίες πήραν παράταση μέχρι και τον Μάιο του 2006. `Πιστεύω ότι θα επιλύσουμε και το πρόβλημα των εγγυήσεων. Η σταθερότητα που δίνει στην My Travel Group αυτή η επέκταση των τραπεζικών διευκολύνσεων θα μας δώσει την ευκαιρία να εστιάσουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας`, τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο κ. McHugh ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν τις άσχημες καταστάσεις της αγοράς, που όμως αυτή τη στιγμή δείχνει να ανακάμπτει. `Όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν αυτό το κλίμα θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι`, είπε χαρακτηριστικά. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κ. McHugh είπε ότι αν οι σημερινές τάσεις συνεχίζουν όλο το καλοκαίρι, τότε η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρσι. Βέβαια, σε καμία περίπτωση η εταιρία δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ζημιές του πρώτου εξαμήνου.

Στο τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της My Travel Group αφού ευχαρίστησε τους πελάτες και το προσωπικό της εταιρίας, τόνισε ότι πιστεύει ότι τα απαραίτητα βήματα για την οικονομική ευρωστία της My Travel Group έχουν αρχίσει να γίνονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024