Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςHATTA: Ελλιπές το θεσμικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

HATTA: Ελλιπές το θεσμικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, που θα αναλάβει να καταγράψει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δραστηριότητά τους οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να εισηγηθεί […]

Η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, που θα αναλάβει να καταγράψει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δραστηριότητά τους οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να εισηγηθεί τη<...>δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία και ανάπτυξή τους, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), με εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Στην συνάντηση, που διοργάνωσε ο HATTA στο πλαίσιο της έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα 2003”, συμμετείχαν, ο κ. Δημήτρης Γώτης από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του HATTA Γιάννης Ευαγγέλου, η διευθύντρια του Συνδέσμου Aννα Ανυφαντή και διευθυντικά στελέχη εταιριών και επιχειρήσεων εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης Δημήτρης Γεωργούλης καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής Ομοσπονδίας Κανό-Καγιάκ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα ποιότητας αλλά και ασφάλειας όσων συμμετέχουν στα τουριστικά αυτά προγράμματα και τονίστηκε η αναγκαιότητα τήρησης συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Τα αποτελέσματα των εργασιών της ομάδας εργασίας θα αποσταλούν στις σχετικές επιχειρήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν οι απόψεις και τα σχόλια τους και να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση που θα κατατεθεί προς το ΥΠΑΝ, τον ΕΟΤ και κάθε αρμόδιο φορέα. Η ομάδα εργασίας θα διερευνήσει και θα προωθήσει τη συνεργασία με φορείς που εμπλέκονται στις δραστηριότητες όπως τοπικές αυτοδιοικήσεις, δασαρχεία κ.λπ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα διερευνήσει η ομάδα εργασίας εντάσσονται:

  • Η καταγραφή των μορφών διακοπών ειδικών ενδιαφερόντων.
  • Η συγκεκριμενοποίηση των όρων που θα οδηγήσουν στην θεσμοθέτηση ειδικών προδιαγραφών.

Οι προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα πρέπει να έχουν στόχο τη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου προσφερομένων υπηρεσιών και την ασφάλεια του τουρίστα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024