Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Travelport επενδύει στη γερμανική εταιρεία travel-IT
TOs

Η Travelport επενδύει στη γερμανική εταιρεία travel-IT

Μόνο κατά τα δύο τελευταία χρόνια, η Travelport έχει επενδύσει στρατηγικά πάνω από 475 εκατ. δολ. στην ανάπτυξη της Εμπορικής Πλατφόρμας Ταξιδίων, για να απευθυνθεί στις τάσεις και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η Travelport, η οποία παρέχει τεχνολογία, λύσεις διανομής, πληρωμών -και όχι μόνο- για την ύψους 7 τρισ. δολ. διεθνή τουριστική βιομηχανία, απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του γερμανικού Tour Operator travel-IT.

Η στρατηγική αυτή επένδυση θα αυξήσει σημαντικά την παρουσία προσέγγιση της Travelport στη γερμανική βιομηχανία ταξιδιών αναψυχής, η οποία ανέρχεται σε περίπου 26 δισ. ευρώ, αποτελώντας τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Ένα σημαντικό μέρος του τομέα των ταξιδιών αναψυχής στη Γερμανία αποτελείται από ταξιδιωτικά πρακτορεία, που προσφέρουν περιεχόμενο, είτε σε μορφή έτοιμων πακέτων είτε σε μορφή δυναμικών πακέτων. Η travel-IT παρέχει μια πλατφόρμα που επιτρέπει προσφορά σε πραγματικό χρόνο, αναζήτηση και κρατήσεις σε μοναδικό περιεχόμενο, από όλες τους μεγάλους TOs που εξυπηρετούν τη Γερμανία, προς καταναλωτές που αγοράζουν από ταξιδιωτικά γραφεία.

Μόνο κατά τα δύο τελευταία χρόνια, η Travelport έχει επενδύσει στρατηγικά πάνω από 475 εκατ. δολ. στην ανάπτυξη της Εμπορικής Πλατφόρμας Ταξιδίων, για να απευθυνθεί στις τάσεις και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Η εταιρεία διαθέτει περιεχόμενο για 400 αεροπορικές εταιρείες (τακτικών δρομολογίων και χαμηλού κόστους), 600.000 αυτόνομες ξενοδοχειακές μονάδες, το σύνολο των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτου, ενώ φιλοξενεί στην πλατφόρμα της και πρόσθετο τουριστικό περιεχόμενο. Τώρα, θα μεταφέρει όλη αυτήν την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της travel-IT, εισάγοντας αυτό το ισχυρό και άκρως ανταγωνιστικό μέσο πρόσβασης για τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, ώστε να πουλήσουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα προϊόντων μέσω on-line και off-line ταξιδιωτικών γραφείων, με τα αρτιότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η μετοχική συμμετοχή της Travelport στην travel-IT αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συναλλαγής, η οποία οδήγησε μερικούς από τους κορυφαίους γερμανικούς TOs να προχωρήσουν και αυτοί σε επενδύσεις.


Juergen Witte, διευθύνων σύμβουλος της Travelport σε Γερμανία και Ελβετία και γενικός διευθυντής της travel-IT.

Ο Juergen Witte, διευθύνων σύμβουλος της Travelport στη Γερμανία και την Ελβετία και γενικός διευθυντής της travel-IT, σχολίασε: “Αυτή είναι μια συναρπαστική επένδυση για την Travelport, που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα προϊόντων και περιεχομένου για την μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, τόσο προς τα παραδοσιακά όσο και προς τα on-line ταξιδιωτικά γραφεία λιανικής, με την υποστήριξη αρκετών εκ των κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων στη Γερμανία. Η travel-IT προσφέρει κάποιες σημαντικές καινοτομίες και για τουριστικά πρακτορεία και για τουριστικούς πράκτορες, που κάνουν τη διανομή και την πώληση τουριστικών προϊόντων καλύτερες από ό,τι οι παλαιότερες, κλασικές προσφορές”.


Michael Kalt, διευθύνων σύμβουλος travel-IT.

Ο Michael Kalt, διευθύνων σύμβουλος της travel-IT, δήλωσε: “Η Travelport φέρνει μαζί της πραγματική καινοτομία, η οποία θα μεταμορφώσει μακροπρόθεσμα τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Η επένδυση σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για την εταιρεία μας και θα αυξήσει τα έσοδα και την ανάπτυξη για την travel-IT και τους συνεργάτες της. Σχεδιάζουμε να ‘ταράξουμε τα νερά’ στον τομέα της αναψυχής και να φέρους αυξημένες επιλογές, ευελιξία και αποτελεσματικότητα σε tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και καταναλωτές”.


Gordon Wilson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Travelport.

Ο Gordon Wilson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Travelport, σχολίασε: “Η πρόσφατη ανακοίνωση έρχεται ως επιστέγασμα σε μια χρονιά που περιλάμβανε μια σειρά σημαντικών στρατηγικών επενδύσεων για την Travelport, στην Εμπορική Τουριστική της Πλατφόρμα. Έχουμε επεκτείνει τις δυνατότητές μας στον τομέα πληρωμών πέραν του αεροπορικού εισιτηρίου, στον τομέα επιχειρηματικών ταξιδίων και στον τομέα διανομής ξενοδοχείων, με την επένδυση στην eNett, τις επενδύσεις μας στην Locomote και την εξαγορά της Hotelzon. Η τελευταία χρονικά επένδυσή μας στην travel-IT για τη Γερμανία είναι συνεπής προς τη στρατηγική μας, όσον αφορά στην ικανοποίηση των ανεκπλήρωτων έως τώρα αναγκών των πελατών μας και τον επαναπροσδιορισμό των τουριστικών συναλλαγών, με τη χρήση πιο σύγχρονης και καλύτερης τεχνολογίας, που επιτρέπει απαράμιλλη πρόσβαση σε ταξιδιωτικό περιεχόμενο μέσω ισχυρών συστημάτων πώλησης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024