Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΣτα ατομικά ταξίδια μπαίνει ο Ζορπίδης

Στα ατομικά ταξίδια μπαίνει ο Ζορπίδης

Στο χώρο των ατομικών ταξιδιών μπαίνει πλέον συστηματικά από φέτος ο τουριστικός οργανισμός Zorpidis Travel Services εκδίδοντας, για πρώτη φορά πριν από ενάμιση μήνα, ειδικό κατάλογο ατομικών ταξιδιών. Η νέα […]

Στο χώρο των ατομικών ταξιδιών μπαίνει πλέον συστηματικά από φέτος ο τουριστικός οργανισμός Zorpidis<.> Travel Services<...> εκδίδοντας, για πρώτη φορά πριν από ενάμιση μήνα, ειδικό κατάλογο ατομικών ταξιδιών.

Η νέα μπροσούρα του Zorpidis, 106 σελίδων, περιλαμβάνει προτάσεις για ταξίδια σε 83 προορισμούς από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Αθηνών κ. Πάνο Κούρο, τα ατομικά ταξίδια από Αθήνα παρουσιάζουν 60% αύξηση φέτος, ενώ αύξηση παρουσιάζεται και από Θεσσαλονίκη, με πρώτο προορισμό την Ευρώπη κυρίως για οικογένειες. Τον τελευταίο μήνα παρουσιάζεται μεγάλη ζήτηση για εξωτικούς προορισμούς με το 95% της ζήτησης να προέρχεται από ζευγάρια και ιδιαίτερα νεόνυμφους. Σύμφωνα με τον κ. Κούρο, ο μέσος προϋπολογισμός για τα ταξίδια των Ελλήνων είναι γύρω στις 160.000 δρχ. ανά άτομο για 4 νύχτες όσον αφορά την Ευρώπη και 250.000 δρχ για τους εξωτικούς προορισμούς.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία νέα τάση στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων μας αναφέρει ο κ. Κούρος. Οι Έλληνες ταξιδιώτες αύξησαν τις σύντομες αποδράσεις των τριήμερων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαναληπτικοί πελάτες που ταξιδεύουν πολλές φορές το χρόνο. Τα τελευταία έξι χρόνια τα ατομικά ταξίδια αυξήθηκαν και οι κυριότεροι λόγοι γι αυτό είναι το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια με τις ξένες γλώσσες, το συνάλλαγμα έχει καταργηθεί και οι περισσότεροι πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες, πολλοί έχουν εξοικειωθεί με τους προορισμούς μέσα από τα ταξίδια που έχουν κάνει για επαγγελματικούς λόγους οπότε τους είναι ευκολότερο να επιστρέψουν σε κάποιο προορισμό για διακοπές, η οικονομική 'ψαλίδα' μεταξύ ατομικών και ομαδικών ταξιδιών μειώθηκε αρκετά με συνέπεια εύκολα να αποφασίζει κανείς να κάνει ένα ατομικό ταξίδι και τέλος το Internet έχει βοηθήσει στη γνωριμία με τους διαφόρους προορισμού του κόσμου.

Παράλληλα, ο Zorpidis κυκλοφόρησε και τα νέα του προγράμματα για ομαδικά ταξίδια Ελλάδας και τα νέα του προγράμματα για ομαδικά ταξίδια στο εξωτερικό για πρώτη φορά εμφανίστηκε η κατηγορία με τα 'εξωτικά ταξίδια' με 9 πακέτα διακοπών, ενώ στη κατηγορία 'οδικές εκδρομές' παρουσιάστηκαν δύο νέα προγράμματα για Κωνσταντινούπολη και για διακοπές στο Αϊβαλί.

Να σημειώσουμε ότι ο τουριστικός οργανισμός Zorpidis Travel Services διακινεί περίπου 60.000 Έλληνες τουρίστες το χρόνο για ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024