Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠρόσωπα στον ΤουρισμόΠέτρος ΔερβένηςΟ τουρισμός δεν είναι πάρε-δώσε, αλλά δώσε-πάρε…

Πέτρος ΔερβένηςΟ τουρισμός δεν είναι πάρε-δώσε, αλλά δώσε-πάρε…

Ηλικία: 28 ετών Τόπος γέννησης: Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: ¶γαμος Χόμπι: Ταξίδια, Καταδύσεις Ζώδιο: Κριός Που Σπούδασε: Στο ξενοδοχείο Skiathos Palace. Που Δούλεψε: Στα ξενοδοχεία Martin Beach και ΧΕΝΙΑ Σκιάθου. Που […]

Ηλικία: 28 ετών

Τόπος γέννησης: Αθήνα

Οικογενειακή κατάσταση: ¶γαμος

Χόμπι: Ταξίδια, Καταδύσεις

Ζώδιο: Κριός

Που Σπούδασε:

Στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Που Δούλεψε:

Στα ξενοδοχεία Martin Beach και ΧΕΝΙΑ Σκιάθου.

Που Δουλεύει Τώρα:

Skiathos Palace Hotel (Marketing Sales Director).

Πόσες ώρες την ημέρα εργάζεται;

Όσες ώρες απαιτούν οι ανάγκες της δουλειάς.

Που είναι μέλος:

Δεν τον εκφράζουν οι ‘κλειστοί’ επαγγελματικοί ή κοινωνικοί κύκλοι.

Τι πιστεύει:

Ποιοι άλλοι τουριστικοί κλάδοι του φαίνονται ενδιαφέροντες;

Το ‘aviation’, επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της τουριστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και ο συνεδριακός τουρισμός.

Ποια άλλη εταιρία εκτός από την δική του ή αυτή που εργάζεται θαυμάζει περισσότερο και γιατί;

Αυτή που με τη σωστή δομή της, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και το κατηρτισμένο προσωπικό της ανεβάζει τον πήχυ της ποιότητας και προάγει την εξέλιξη του τουρισμού.

Ποια προσωπικότητα εν ζωή θαυμάζει και γιατί;

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί έχει καταφέρει να είναι αποδεκτός από όλους.

Οικογένεια ή καριέρα και γιατί;

Τόσο η οικογένεια όσο και η καριέρα αποτελούν, τηρουμένων των ισορροπιών, τα βασικά στοιχεία κάθε ολοκληρωμένου ανθρώπου.

Αγαπημένος προορισμός διακοπών, για Ελλάδα και εξωτερικό;

Ολόκληρη η Ελλάδα για τις ασύγκριτες φυσικές ομορφιές και τους ανθρώπους της, ενώ στο εξωτερικό η Ρώμη για το πλήθος των επιλογών που προσφέρει.
Στιγμές στην καριέρα του:

Ποια ήταν η πιο αστεία στιγμή στην καριέρα του;

Όταν σε περίοδο πληρότητας 100% τοπικός πράκτορας με ενημέρωσε ότι ένα αεροπλάνο με 250 τουρίστες υπέστη βλάβη και μου ζήτησε να τους φιλοξενήσω στο ξενοδοχείο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του;

Όταν στην παραπάνω περίπτωση – και λόγω της πληρότητας του νησιού – προκειμένου οι τουρίστες να παραμείνουν στο αεροδρόμιο επί 15ωρο αναγκαστήκαμε να τους φιλοξενήσουμε στις ξαπλώστρες της πισίνας και τις πολυθρόνες του σαλονιού.

Επίκαιρες Ερωτήσεις:

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μέλλον του τουρισμού για την Ευρώπη την ερχόμενη 10ετία;

Η Ευρώπη ως η πρωτοπόρος ήπειρος τουριστικά, έχοντας το σωστό ‘value for money’ και αξιοποιώντας τον πολιτισμό της είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τα θεμελιώδη μεγέθη της.

Ποιό θεωρεί ως φλέγον θέμα του ευρωπαϊκού τουρισμού αυτή την εποχή;

Η γιγάντωση διαφόρων μεγάλων τουριστικών οργανισμών και η εξόντωση των μικρών, δημιουργούν μονοπωλιακά καθεστώτα και εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους.

Σύντομα πρόκειται να εφαρμοσθεί νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε αστέρια. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την εφαρμογή του νέου συστήματος;

Το σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε αστέρια είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, αλλά κυρίως αναγνωρίσιμο. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν μόνον αν γίνει με λάθος standards και από λάθος ανθρώπους.

Θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα βελτίωσης της ποιότητας των τουριστών της Σκιάθου και αν ναι, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και από ποιους;

Δεν θεωρώ ότι η Σκιάθος αντιμετωπίζει πρόβλημα ποιότητας τουριστών. Στα πλαίσια, όμως, της διαρκούς αναβάθμισης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών από όλους τους φορείς. Εξάλλου, θεωρώ ότι για εμάς τους επαγγελματίες ο τουρισμός δεν είναι πάρε-δώσε αλλά δώσε-πάρε.

Αντίστροφη Ερώτηση: “Τι θα ήθελε να ρωτήσει το TravelDailyNews;”

Θεωρείτε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και αν ναι με ποιο τρόπο;

TDN: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, όχι όμως μόνο θίγοντας τα κακώς κείμενα όπως θα υποστήριζαν πολλοί, αλλά φροντίζοντας μέσα από την έγκυρη και έγκαιρη ειδησεογραφία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αρθρογραφία να ανακαλύπτουν και να διαδίδουν πληροφορίες και έννοιες που αναδεικνύουν την σωστή επαγγελματική πρακτική και την επιστημονικότητα του τουρισμού.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024