Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίInfo-point του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος
Προορισμός

Info-point του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος

Στόχος της λειτουργίας του info-point στην Πλατεία Συντάγματος είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση όλων των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και σε συνέχεια των ανακοινώσεων του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη για την περίοδο των γιορτών, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) εγκατέστησε και λειτουργεί νέο info-point στην Πλατεία Συντάγματος.

Στόχος της λειτουργίας του info-point στην Πλατεία Συντάγματος, που θα διατηρηθεί για όλη την περίοδο των γιορτών και ενδεχομένως και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση όλων των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικά σημεία των Αθηνών για την περίοδο μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2013.

Επιπρόσθετα, το εκπαιδευμένο προσωπικό του info-point της ΕΑΤΑ θα διανέμει πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την Αθήνα, για τις τουριστικές υπηρεσίες, τις υποδομές, τα αξιοθέατα και τις διοργανώσεις εκδηλώσεων ή άλλων happenings στην πόλη αυτό το διάστημα καθώς και κάθε άλλη πληροφορία που μπορεί να διευκολύνει τους επισκέπτες στο να γνωρίσουν καλύτερα την Αθήνα και να πληροφορηθούν υπεύθυνα και αξιόπιστα για τις επιλογές που υπάρχουν.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 19.00, με τον δήμαρχο Αθηναίων να δίνει το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης από την πλατεία Συντάγματος. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα συνοδεύσουν με τις μελωδίες τους την τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα που θα συνεχιστεί και θα απλωθεί σε κάθε γειτονιά.

Στην τελετή της φωταγώγησης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της φετινής χριστουγεννιάτικης εγκατάστασης. Επελέγησαν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ για να στολίσουν φέτος την πλατεία Συντάγματος. Τα δέντρα διακρίνονται για την έμπνευση και την πρωτοτυπία τους. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε να τα αναδείξει τοποθετώντας τα στην χριστουγεννιάτικη εγκατάσταση και με τη βοήθεια της τεχνολογίας αποτελούν την εναλλακτική, ευρηματική και ευφάνταστη πρόταση στολισμού της πιο φωτεινής πλατείας.

Ο παλμός των γιορτών θα δοθεί από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή θα απλωθεί και σε 26 άλλες γειτονιές, 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024