Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταπολέμηση παρεμπορίου, άγρας πελατών και ηχορύπανσης στην Κέρκυρα
Περιφέρεια

Καταπολέμηση παρεμπορίου, άγρας πελατών και ηχορύπανσης στην Κέρκυρα

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, της άγρας πελατών και της ηχορύπανσης στην Κέρκυρα, ένα μήνα μετά την σύσκεψη της 4ης Ιουλίου με εκπροσώπους υπηρεσιών και τοπικών φορέων του νησιού.

Σημαντικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, της άγρας πελατών και της ηχορύπανσης στην Κέρκυρα, ένα μήνα μετά την σύσκεψη της 4ης Απριλίου με εκπροσώπους υπηρεσιών και τοπικών φορέων του νησιού

Αντικείμενο ήταν η θωράκιση της τουριστικής οικονομικής δραστηριότητας της Κέρκυρας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή των μέτρων και των ελέγχων που αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης

Η δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε κατά την σύσκεψη και στηρίχθηκε στην ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και στην πλήρη αξιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών, στην κατεύθυνση της θωράκισης της τουριστικής οικονομικής δραστηριότητας της Κέρκυρας, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και τελεί υπό την εποπτεία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στις τουριστικές περιοχές του νησιού και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σημεία στα οποία παρατηρούνται και σημειώνονται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα ελέχθησαν, σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, συνολικά 1.650 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν 746 παραβάσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές της ηχορύπανσης (30), της στέρησης αδείας λειτουργίας καταστήματος (81), καθώς επίσης βεβαιώθηκαν 635 ακόμα παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Παράλληλα από τις αστυνομικές υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι καταπολέμησης του οργανωμένου παραεμπορίου, στο πλαίσιο των οποίων κατασχέθηκαν περισσότερα από 7.000 προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά αντικείμενα τα οποία προορίζονταν να πωληθούν στην τοπική αγορά, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 36 πλανόδιοι μικροπωλητές, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί και ημεδαποί ρομά.

Ακόμα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων συνελήφθησαν 32 άτομα για άγρα πελατών και ηχορύπανση, ενώ στο πεδίο αντιμετώπισης της επαιτείας, μέσα στον τελευταίο μήνα εντοπίστηκαν 19 άτομα, εκ των οποίων 15 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί.

Ο ειδικός αυτός σχεδιασμός και οι στοχευμένοι έλεγχοι, έχουν συμβάλει μέχρι στιγμής σημαντικά στον περιορισμό των φαινομένων της άγρας πελατών, της ηχορύπανσης και του παραεμπορίου, με την προοπτική να εφαρμοστούν καθ’όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024