Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚρίσιμη απόφαση για τον τουρισμό της Κύπρου θα πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο

Κρίσιμη απόφαση για τον τουρισμό της Κύπρου θα πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του τουρισμού της Κύπρου είναι η αυριανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης του τουριστικού προϊόντος αλλά και γενικότερα […]

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του τουρισμού της Κύπρου είναι η αυριανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης<...> του τουριστικού προϊόντος αλλά και γενικότερα της οικονομίας της χώρας.

Το «πακέτο» μέτρων δόθηκε ήδη από τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νίκο Ρολάνδη, προς τους συναδέλφους του, οι οποίοι, αφού το μελετήσουν, θα πρέπει αύριο Τετάρτη να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Ένα μέρος του «πακέτου» Ρολάνδη στηρίζεται στο κοινό υπόμνημα προτάσεων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό όπως είναι το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ, ο ΠΑΣΥΞΕ, ο ΣΤΕΚ, ο ΑCΤΑ και οι Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ το υπόλοιπο εστιάζεται γύρω από τα προβλήματα όπως τ’ αντιλαμβάνεται το υπουργείο του, σημειώνουν δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ‘Είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το μέλλον του κυπριακού τουρισμού διέρχεται κρίση ως απόρροια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό και εξαρτώνται πολλά από το ποια θα είναι τελικά η απόφαση. Την αυριανή συνεδρία των μελών του Υπουργικού θα παρακολουθήσουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον όλοι ανεξαιρέτως οι τουριστικοί παράγοντες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία, το μέλλον των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν θα συνηγορήσει υπέρ το Υπουργικό Συμβούλιο’.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρο<.>υ, κ. Νίκος Ρολάνδης, επισήμανε ότι στόχος της νέας δέσμης μέτρων είναι ν’ αναστραφεί όσο το δυνατόν η κατάσταση για το τουριστικό προϊόν, η οποία εμφανίζεται αρνητική για το τουριστικό μέλλον του νησιού. «Εάν ληφθούν τα μέτρα που προτείνουμε», ανέφερε, «τότε η πτώση τής τάξης του 10% που αναμένεται για τη νέα χρονιά σίγουρα θα σμικρύνει εντυπωσιακά, φέρνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα».

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης, τόνισε με τη σειρά του ότι σύσσωμη η ξενοδοχειακή βιομηχανία, αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι αναμένουν από το Υπουργικό Συμβούλιο ν’ αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αναλάβει, παράλληλα, τις ευθύνες του έναντι των τεράστιων επιπτώσεων που αναμένονται φυσιολογικά να υπάρξουν σε βάρος του τουρισμού, αλλά και κατ’ επέκταση της οικονομίας του τόπου. «Με τη θετική στάση του Υπουργικού έναντι του νέου “πακέτου” στήριξης», πρόσθεσε, «θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις με την άμεση εξαγγελία της πρόσθετης δέσμης μέτρων και κινήτρων, δελεάζοντας, ταυτόχρονα, τους ξένους οργανωτές ταξιδιών, ώστε ν’ ανακόψουν την ήδη αρνητική, για την Κύπρο, απόφασή τους ν’ αφαιρέσουν προγράμματά τους για την επόμενη θερινή περίοδο».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας (ΟΥΞΕΒ – ΣΕΚ), κ. Νίκος Επιστηθίου, τόνισε ότι τα οποιαδήποτε μέτρα θα πρέπει να στοχεύουν στην αποφυγή απολύσεων προσωπικού, έχοντας υπόψη το ευαίσθητο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. «Τα μέτρα στήριξης», κατέληξε, «πρέπει να εγκριθούν για το καλό ολόκληρης της βιομηχανίας και όχι μόνο για να ευνοήσουν ορισμένους εργοδότες».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024