Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠΑΣΥΞΕ: Έθεσε έντονα το θέμα του προσωπικού στη HOTREC στις Βρυξέλλες
Διεθνή Συνέδρια

ΠΑΣΥΞΕ: Έθεσε έντονα το θέμα του προσωπικού στη HOTREC στις Βρυξέλλες

Ο ΠΑΣΥΞΕ στα πλαίσια της HOTREC στις Βρυξέλλες έθεσε έντονα το θέμα του προσωπικού όπως και των υπολοίπων προβλημάτων του ταλανίζουν τον ξενοδοχειακό κλάδο της Κύπρου.

Στις 25-27 Οκτωβρίου 2023, η HOTREC καλωσόρισε τις εθνικές οργανώσεις του κλάδου της φιλοξενίας και εξέχοντες ομιλητές στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο για την 87η Γενική της Συνέλευση. Κατά τη Συνέλευση, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ανησυχίες, καθώς η ευρωπαϊκή φιλοξενία πλέει σε ένα αβέβαιο τοπίο με αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων και έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Επίσης έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προτεραιότητες σε θέματα πολιτικής ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών (Ιούνιος 2024).

Η HOTREC είναι η φωνή της ευρωπαϊκής Φιλοξενίας στις Βρυξέλλες, με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη.

Στις εργασίες της Συνέλευσης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Κύπρου, όπως η έλλειψη προσωπικού, θέμα που ταλανίζει όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η συνεχής συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ήταν επίσης κεντρικό θέμα στις συζητήσεις των μελών της HOTREC σχετικά με τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές του 2024. Είχαν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες για τους κύριους τομείς που θα δώσει προτεραιότητα η Οργάνωση κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο 2024-2029, σε σχέση με την κοινωνία, το περιβάλλον, καθώς και για ψηφιακά και καταναλωτικά θέματα. Μεταξύ αυτών, η βιωσιμότητα αποτέλεσε αναμφίβολα ένα κρίσιμο θέμα για τους αντιπροσώπους, καθώς η ευρωπαϊκή φιλοξενία έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024