Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣΤΕΚ: Ο Τουρισμός και πάλι στο στόχαστρο του Πυροβολικού

ΣΤΕΚ: Ο Τουρισμός και πάλι στο στόχαστρο του Πυροβολικού

Την έντονη αγανάκτηση και τη βαθιά θλίψη του για την εξαγγελθείσα διεξαγωγή τριήμερης άσκησης βολών βαρέων πυροβόλων όπλων στην περιοχή της Αλαμινού,που γειτνιάζει με την ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών και […]

Την έντονη αγανάκτηση και τη βαθιά θλίψη του για την εξαγγελθείσα διεξαγωγή τριήμερης άσκησης βολών βαρέων πυροβόλων όπλων στην περιοχή της Αλαμινού,<...>που γειτνιάζει με την ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας Aldiana, εξέφρασε σε χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ.

Όπως υπογραμμίζει:

“Δυστυχώς, το Υπουργείο `Αμυνας και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς δεν φαίνεται να κατανοούν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είναι εκ προοιμίου παντελώς αδύνατη, αυτή τούτη η ύπαρξη και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα ασκήσεις βολών πυροβολικού. Η εν λόγω πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα έχει ανεγερθεί και λειτουργήσει νομότυπα και με τις ευλογίες της Πολιτείας με κόστος εκατομμυρίων λιρών από κυπριακά και ξένα κεφάλαια και έχει, φυσιολογικά, την προσδοκία αλλά και την απαίτηση να αφεθεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα, σε ένα πρόσφορο και γαλήνιο περιβάλλον, προς όφελος των πελατών και των επενδυτών της, αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας του τόπου γενικότερα”.

Στη συνέχεια ο ΣΤΕΚ προειδοποιεί ότι, “τυχόν επανάληψη των καταστροφικών για τον τουρισμό βολών του Πυροβολικού μας, θα θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο την αξιοπιστία και το καλό όνομα της Κύπρου ως ένας ασφαλής και γαλήνιος τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Γι` αυτή τη δημιουργία προσελκυστικής εικόνας της Κύπρου, η Πολιτεία επενδύει σε διεθνή δημοσιότητα πολλά εκατομμύρια λίρες τα τελευταία χρόνια και θα ήταν άκρως ανεπιθύμητο να τιναχθούν όλα στον αέρα ελλείψει άλλης διευθέτησης για την εκγύμναση του Πυροβολικού μας”.

Γι` αυτό και ο ΣΤΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει και ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε, “από τη μια, να μην επιτραπεί να τεθούν εκ νέου εξαίρετες τουριστικές περιοχές της Κύπρου στο στόχαστρο του Πυροβολικού και, από την άλλη, να σταματήσουν μονίμως οι ασκήσεις με βολές πυροβολικού στην προαναφερθείσα πολύ ευαίσθητη τουριστική περιοχή. “Έτσι” καταλήγει “θ` αποφευχθεί η επισώρευση νέων δεινών από δική μας υπαιτιότητα στην ήδη βεβαρημένη τουριστική βιομηχανία, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις και για την Εθνική Οικονομία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024